Hivatalos videón az LG G5 új felhasználói felülete, az LG UX 5.0

0

A gyártók előszeretettel módosítják a Google által megálmodott Android felhasználói felületét. Gondoljunk csak a Samsung-féle Touchwizre vagy a HTC telefonokon futó Sense felületre. Az LG esetében simán csak UX-nek (user experience) hívják ezt. A kisebbik dél-koreai gyártó új zászlóshajóján, a G5-ön fog debütálni az LG UX teljesen új, 5.0-s verziója, melynek kapcsán egy videót tett közzé az ázsiai cég.

Mint ahogyan azt már sokan tudják, az LG G5 legnagyobb újítása a telefonhoz csatlakoztatható modulok (az LG marketingkampányában ‘Friends’-nek hívja ezeket). Az LG már elkészített néhányat, például egy jó minőségű hangrendszert, illetve egy kameramodult, és igyekszenek a fejlesztők körében is népszerűsíteni a lehetőséget. Ebből már ki lehet következtetni, hogy az UX 5.0 is a modulok használatára fog fókuszálni.

Az LG Friends Manager a modulok gondtalan használatát fogja elősegíteni, de a 3 perces videóban az új felületet alaposabban is szemügyre vehetjük. Például a továbbfejlesztett kamera kezelőfelületét és annak néhány képességét, vagy az átalakított kezdőképernyőt, amely megtartotta az eddigi UX-ek megjelenését, de új funkciókat is kapott. Sokak számára jó hír lehet, hogy az alkalmazásmenü továbbra is elérhető, de aki nem használja, akár ki is kapcsolhatja ezt. A videóban látható alkalmazások közül az LG Health a saját, a Smart Doctor pedig a telefonunk karbantartására használható. A World Clock egy, a gyártó szájízére formált világóra, az LG Backup segítségével pedig biztonsági mentéseket készíthetünk és adatokat küldhetünk át más LG készülékekre.

forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid