A Xiaomi elárulta a Mi 9 főbb újításait

0

A Xiaomi Mi 9 két napon belül hivatalosan is leleplezésre kerül, de a gyártó annyira pokolian büszke a telefonjára – az eddig kiszivárgott infók alapján joggal -, hogy képesek ők maguk elspoilerezni a készüléket. Egy adagnyi friss posztban szinte az összes fontosabb hardveres jellemzőt bemutatták, rengeteg mindent elárulva arról, hogy milyen is lesz ez a remek felsőkategóriás okostelefon.

Szóval a kamerák… A képrögzítő egység valóban az egyik fő vonzereje lesz ennek a mobilnak, és nem véletlenül. A Mi 9 hátlapi kamerái közül az egyik egy fél hüvelykes Sony IMX586 szenzor lesz 48 megapixel felbontással, 0,8 mikrométeres pixelekkel, f/1,75-ös apertúrával, ám alapesetben valószínűleg 12 megapixeles képeket fog lőni (négyesével összevonja a képpontokat, így 4-szer annyi fény jut egyetlen pixelre).

A másik hátlapi kamera 16 megapixeles lesz ultraszéles, 117 fokos látószöggel és f/2,2 apertúrával. A harmadik érzékelő pedig 12 megapixel felbontású, 1,0 mikrométeres pixelekkel, szintén f/2,2 rekeszértékkel, és ez 2x-es optikai zoomra lesz képes a telefotó lencsének köszönhetően. Az egész kiépítést vertikálisan pozícionálták, és többek között lézeres, illetve fázisdetekciós autofókusz segíti majd a munkáját.

Természetesen lesz vezeték nélküli töltés is, ami állítólag 20W-os sebességet is lehetővé tesz majd. Az előlapon egy Samsung által gyártott AMOLED panel fog terpeszkedni, mégpedig Full HD+ felbontással. A megjelenítő magában foglalja majd az optikai ujjlenyomat-olvasót is, és többféle spéci üzemmód javítja majd az olvashatóságot eltérő helyzetekben, mint a Reading Mode 2.0 vagy Sunlight Mode 2.0, ráadásul lesz egy sötét mód is, ami éjszaka jöhet majd jól, és ez a fogyasztást is csökkenteni fogja.

A gyártó szerint a Xiaomi Mi 9 kiemelkedő hangzással fog bírni, a játékok imádói pedig élvezhetik a Game Turbo opciót, ami lényegében a CPU és a grafikus gyorsító képességeinek a fokozását jelenti, a még folyamatosan felhasználói élmény érdekében.

Xiaomi Mi 9 színek

Az teljes konstrukciót hatodik generációs Gorilla Glass oltalmazza majd, míg a kamerákat zafírüveg védi. Háromféle színben lesz kapható a készülék: Levendula ibolya, Óceánkék és Zongorafekete. A negyedik variáns átlátszó hátlapot kap, és Xiaomi Mi 9 Battle Angel névre fog hallgatni a nemrég bemutatott Alita mozi alapján.

A hivatalos bemutatót február 20-án tartják Kínában, de lesz egy esemény 24-én Európában is, így minden bizonnyal hamarosan az itteni forgalmazás részletei is kiderülnek.

Ez is érdekelhet:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid