Hivatalosan is megerősítették az androidos BlackBerry mobil létét

0

Most már nem csupán pletyka, hanem hivatalosan is megerősített tény, hogy a kanadai BlackBerry egy androidos okotelefonnal fog előrukkolni a közeljövőben. A korábban Venice kódnévre hallgató mobil a kicsit különös hangzású Priv nevet kapja majd.

A készülékről már lehet hallani egy ideje, számtalan szóbeszéd és spekuláció tárgya volt ez a masina, egészen pontosan azóta, mióta az idei MWC kiállításon feltűnt. A vállalat vezérigazgatója, John Chen azt nyilatkozta, hogy megtartotta a szavát, mely szerint cégük csak akkor hajlandó androidos telefonnal előrukkolni, ha az megfelel a BlackBerry által lefektetett magas biztonsági követelményeknek. Fontos tudnivaló azonban, hogy a kanadaiak nem mondtak le saját fejlesztésű mobil operációs rendszerükről sem, így a jövőben is fejlesztenek majd alkalmazásokat, illetve szolgáltatásokat a BES12 OS-re.

Az újdonságról több videó is született, az egyiken maga a vállalat feje mutatja be a Privet, kissé sután, hiszen a mobilon futtatott operációs rendszerre Android helyett Google-ként hivatkozik, nyilván a zöld robotos ökoszisztéma foghíjas ismerete miatt. A Chrome alkalmazás elindítása is gondokba ütközött számára, azt viszont így is megtudhattuk, hogy a kicsúsztatható billentyűzettel szerelt készülék gombjai kapacitív érintésérzékelésre is képesek, akárcsak a Passport modell esetében. Vajon ez a telefon kihúzza a bajból a BlackBerry-t?

https://www.youtube.com/watch?v=rPT7k4ypybc

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid