Holnaptól nem működnek tovább a klasszikus BlackBerry telefonok

0

A BlackBerry korábban közzétett tervezetének megfelelően holnaptól teljesen leáll a klasszikus BlackBerry rendszerek támogatása, így gyakorlatilag használhatatlanná válnak a korábbi telefonjaik.

A BlackBerry korábban az okostelefon-iparág vezetője volt, de az iPhone és számtalan Android-eszköz megjelenése után a vállalat gyorsan lemaradt a piaci versenyben. A BlackBerry végül a 2015-ös BlackBerry Priv készülékkel kezdődően Androidra állította át telefonjait, de a vállalat még egy ideig életben tartotta saját mobil operációs rendszerét. A BlackBerry OS működéséhez szükséges szervereket azonban holnaptól kezdődően végleg lekapcsolják.

A BlackBerry először még 2020 szeptemberében jelentette be, hogy korábbi szolgáltatásai 2022. január 4-én leállnak. Az eredeti közlemény szerint a BlackBerry 7.1 OS-t és a korábbi rendszereket, a BlackBerry 10 szoftvert, valamint a BlackBerry PlayBook OS 2.1-et és ennek korábbi verzióit futtató eszközök január 4-e után már nem fognak megbízhatóan működni.

A BlackBerry Android-alapú modelljei, például a KeyOne, a Key2 és a Key2 LE továbbra is működni fognak (bár ezek többsége már nem kap biztonsági frissítéseket). A vállalat saját operációs rendszerét futtató készülékek azonban elveszítik a funkcióik nagy részét. Az sem garantált, hogy a hívások működni fognak ezeken az eszközökön.

Ha még mindig egy régi, klasszikus BlackBerry telefont használsz, valószínűleg itt az ideje a váltásnak.

Via, via2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid