Homályos fotókra panaszkodik sok Galaxy S23 és S23+ tulaj

0

Az előrendelési adatok alapján kifejezetten népszerű a Galaxy S23 széria, és bár a legtöbben az Ultra modellt választják, azért a két kisebb változatból is sok fogy. Nagyon úgy néz ki, hogy alapvetően jól sikerültek az új zászlóshajók, de azért nem minden felhasználó elégedett maradéktalanul, egyesek a kamerára panaszkodnak.

Főként a Redditen és német fórumokon gyűltek össze a panaszosok, de más országokban is lehetnek érintettek. Egyes Galaxy S23 és S23+ tulajdonosok azt írják, hogy a telefonokkal készített fotókon homályos részletek jelennek meg. Egészen konkrétan egy kör vagy félkör alakú részen tapasztalható ilyesmi, ezért is nevezték el “homályos banánnak” a jelenséget. Leginkább szövegeknél feltűnő, de normál fotóknál ugyanúgy látszik, csak nehezebb észrevenni.

Íme néhány példa:

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozza az életlen részeket a fotókon, de sokak szerint a lencsével lehet valamilyen gyártási hiba az érintett készülékeken. Szoftveres probléma sem kizárható, és állítólag a Samsung készül is egy frissítéssel a hónap vége felé, ami a kamerákkal kapcsolatos, de hivatalos reakció egyelőre nem érkezett a gyártótól.

Természetesen nem minden modell érintett, csak a Galaxy S23 és S23+ készülékek egy része, azt viszont nem tudni egyelőre, hogy mennyire széles körű a probléma. A Galaxy S23 Ultra esetében nem hallani ilyen panaszokat, aminek az lehet az oka, hogy itt más a kamerarendszer.

Ha nálad is homályos a fotók egy része, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a manuális fókusszal (a képek készítése előtt érintéssel jelöld ki, hogy hová fókuszáljon a telefon), ez a beszámolók szerint egyes esetekben megoldja a problémát. Ezen kívül mást nem nagyon lehet tenni, érdemes megvárni a Samsung reakcióját és a további fejleményeket.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid