Honor mobilon tesztelik a Google új rendszerét, ami később leválthatja az Androidot

0

Amennyiben rendszeresen követed a Google-lel kapcsolatos híreket, úgy tisztában vagy vele, hogy a keresőóriás nem csupán egyetlen operációs rendszerben gondolkodik, és szerintük van élet az Android után is. Olyan ökoszisztémán dolgoznak, ami képes lesz elfutni okostelefonokon, táblagépeken és hagyományos számítógépeken is. A Fuchsia OS névre hallgató szoftveres környezetet már tesztelik, mégpedig többek között egy Honor márkájú készüléken.

Erről a vadonatúj operációs rendszerről már régóta pletykálnak, ám úgy látszik, most már kezd valami körvonalazódni a projekttel kapcsolatban. Friss értesülések szerint a Fuchsia OS nemrégiben Kirin 970 támogatást kapott, és a Honor Play készüléket használták fel tesztelésre. Mivel a rendszer sikeresen bootolt, valószínűleg még több Kirin 970 lapkakészlettel ellátott készülék válik támogatottá a jövőben.

Forrás: TheVerge

Nem meglepő egyébként, hogy egy Huawei mobil az első, amin a Google kísérleti rendszere fut, hiszen a kínai vállalat szinte azonnal támogatta annak fejlesztését. A Google és a Huawei kapcsolata egyébként is kiválónak mondható, az ázsiai manufaktúra referenciakészüléket is gyártott a Mountain View-i vállalatnak a Nexus 6P személyében. Az is megtörténhet, hogy az elsők között dobnak majd piacra Fuchsia OS-t futtató eszközt.

Na persze ez nem holnap fog bekövetkezni. A Google munkatársainak korábbi nyilatkozatai szerint, az operációs rendszer fejlesztéséhez még legalább három év szükséges, mielőtt azt a felhasználók kezébe adhatják. A Honor Play bevonása előtt csupán alig maroknyi készüléken futott a rendszer előzetes verziója.

Miért is érdekes nekünk ez az egész? Nos, könnyen lehet, hogy a jövőben az Android operációs rendszert ez a fejlesztés fogja felváltani, mégpedig úgy, hogy különböző termékkategóriák egységesen ugyanazt a szoftveres környezetet futtatják majd. Ha valóban így lesz, nem mindennapi dolgoknak lehetünk szemtanúi az elkövetkezendő években, de a rendszer még egyelőre a fejlesztés korai szakaszában van. Mindenesetre érdemes lesz a szemünket rajta tartani a Fuchsián, mert elég nagy rá az esély, hogy a jövő operációs rendszeréről van szó.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid