Hosszabb üzemidőt hozhat a Harmony OS az EMUI 11-hez képest

0

A Huawei nemrég kiadta a Harmony OS 2.0 legújabb béta verzióját, így a tesztelők nekieshettek a friss rendszernek, és meg is érkeztek az első tapasztalatok.

Az egyik ismert szivárogtató, aki Digital Chat Station néven fut, telepítette a nemrég megjelent harmadik béta kiadást egy Huawei Mate X2 készülékre, és a beszámolója szerint nem csak a teljesítmény javult az EMUI 11-hez képest, hanem még az üzemidő is.

Az illető játék közben mért adatokat posztolt, és ezek alapján az átlagos képkockaszám csak hajszálnyival javult, viszont stabilabban tartotta a játék az FPS értéket, kevesebb volt a negatív kiugrás. Ami pedig ennél érdekesebb, hogy kisebb átlagos fogyasztást mért a Harmony OS-sel, így némileg javuló üzemidőt hozhat majd a friss rendszer, legalábbis játék esetén.

Külsőleg egyébként nem sok változást hoz a Harmony OS, ugyanis a felület szinte teljesen megegyezik az EMUI 11-gyel, ugyanakkor lesznek azért új funkciók, és nagy gondot fordít a Huawei az optimalizációra.

Jelenleg még a béta verziók zárt tesztelése folyik, de hamarosan megjelenhet a rendszer kész kiadása is. A Huawei már meglévő telefonjai közül elsőként a hajlítható kijelzős Mate X2 fog frissülni, de rövid időn belül további készülékek is sorra kerülhetnek, például a Mate 40 és a P30 szériák tagjai. A P50 modellek pedig már gyárilag Harmony OS-t futtatnak majd, ezek valamik nyár elején debütálhatnak, de még nincs pontos dátum.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid