Még sokáig nem lesz alapértelmezett a titkosítás a Messengeren és az Instagramon

0

Köztudott, hogy a Facebook nem bánik túlzottan óvatosan a személyes adatainkkal, sőt, még az üzeneteinket is figyelik különböző automata algoritmusok révén. A csevegésekbe való “beleolvasást” megakadályozhatná a végponti titkosítás, de a vállalat ezt nem fogja alapértelmezetté tenni a közeljövőben.

A végponti titkosítást azt jelenti, hogy az üzenet csak a küldő és a fogadó készüléken jelenik meg olvasható formában, a kettő között titkosítva kerülnek továbbításra az adatok, így azokat sem az internetszolgáltatók, sem a Facebook nem tudja értelmezni.

A Messengeren van már ilyen opció, a Titkos beszélgetések, de ezt viszonylag kevesen használják, az Instagram csevegőjében pedig egyáltalán nincs hasonló lehetőség. A felhasználói adatok védelme miatt fontos lenne a titkosítás, és szóba is került, hogy alapértelmezetté tegyék a Facebook csevegőinél, azonban a vállalat nemrég közleményben tudatta, hogy erre egy darabig még nem fog sor kerülni.

“Keményen dolgozunk azon, hogy az összes üzenetküldő szolgáltatásunkban alapértelmezett végponttól-végpontig terjedő titkosítást alkalmazzunk. Ez megvédi az emberek magánüzeneteit, és azt jelenti, hogy csak a feladó és a címzett férhet hozzá az üzenetekhez, még mi sem. Bár az idén várhatóan további előrelépést érünk el az alapértelmezett végponti titkosítás terén a Messenger és az Instagram Direct esetében, ez egy hosszú távú projekt, és legkorábban valamikor 2022-ben kerülhet bevezetésre.”

Tehát 2022-ben, vagy még később vezeti be a Facebook az alapértelmezett titkosítást az üzenetküldésnél, miközben már most is van több bevált csevegő, ami így működik. Az egyik legnépszerűbb a Telegram, de a Signal is rengeteg figyelmet kapott az elmúlt hónapokban, még Elon Musk is az app használatára buzdított.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid