Véget ért a Samsung Galaxy S8 támogatása

0

Kicsivel több, mint négy év után a Samsung eltávolította támogatott készülékei listájáról a Galaxy S8 sorozat eredeti tagjait (S8 és S8+). A korábbi zászlóshajók esetében új Android főverzióra már régóta nem lehetett számítani, de mostantól el lehet felejteni a biztonsági frissítéseket is.

Az elmúlt egy évben már ezek a kisebb adatcsomagok sem jöttek túl gyakran, a készülékek ugyanis a negyedévente frissülő telefonok listáján voltak, most pedig ennek is vége szakadt. A 2021 áprilisában kiadott biztonsági javítás volt esetükben az utolsó. A nagy Android verziók tekintetében pedig Android 7.0-val debütáltak a készülékek, majd később jött rájuk 8.0 és 9.0 is, ezek után azonban már csak kisebb foltokat kaptak.

A Samsung Galaxy S8 mobilok 2017 áprilisában jelentek meg, az akkor még újnak számító, elnyújtott, 18,5:9 képarányú megjelenítőkkel. Ezekkel a Galaxy S modellekkel vezette be gyártó a teljes egészében érintőképernyős navigálást a felhasználói felületen belül, a korábbi készülékeken még volt a megjelenítő alatt Kezdőképernyő, Vissza és Legutóbbiak gomb. A Galaxy S8 okostelefonok minden ízükben csúcskategóriás ajánlatok voltak, tűéles Super AMOLED képernyővel, piactól függően 10 nm-es Exynos vagy Snapdragon lapkakészlettel, remek anyaghasználattal és IP minősítésnek megfelelő ellenállással, illetve itt került bevezetésre a DeX mód és az USB-C port is.

Kis érdekesség, hogy a strapabíró kialakítású Galaxy S8 Active egy rövid ideig még kapni fog biztonsági foltokat, illetve a Galaxy S Light Luxury modell is, ami tulajdonképpen az S8 mobilok Lite verziója.

Forrás: Samsung via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid