A Huawei 2 éven belül lehagyhatja a Samsungot

0

A Huawei szinte hihetetlen mértékben tör előre a mobilpiacon, az eladási számok tekintetében már lehagyták az Apple-t, és most a Samsungot vették célba.

Az elmúlt negyedévben a Huawei több okostelefont értékesített, mint az Apple, így a kínai gyártó már a második legnagyobb piaci szereplő a Samsung után. Ám ezzel az eredménnyel nem érik be. A Huawei fogyasztói üzletágának elnöke, Richard Yu azt nyilatkozta nemrég egy interjúban, hogy már jövőre nagyon hasonló számokat szeretnének produkálni, mint a Samsung, 2020-ra pedig reális esélyt lát arra, hogy beelőzzék a dél-koreai riválist, megszerezve ezzel az első helyet.

A tendenciát figyelembe véve egyáltalán nem elrugaszkodott ez az elképzelés. Bár a Samsung most még sokkal vezet, de évről évre csökken a részesedésük, míg a Huawei folyamatosan tudja növelni az eladásait, nem is akármilyen mértékben. A legutóbbi adatok szerint a Samsung eladásai 13,3%-kal csökkentek egy év alatt, míg a Huawei 32,5%-os javulást mutatott.

Forrás: PhoneArena

A Huawei sikere nem meglepő, hiszen remek mobilokat tesznek le az asztalra. A P20 Pro az első tripla kamerás telefon lett, és nemrég megérkezett a Mate 20 és a Mate 20 Pro, amik ott vannak a legjobb androidos csúcstelefonok között. Arról nem is beszélve, hogy a Honor almárka is egyre sikeresebb világszerte.

Via Ubergizmo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid