A Huawei adta el a legtöbb okostelefont a világon 2020 áprilisában

0

Az amerikai tiltások ellenére, a járvány közepette a Huawei elérte azt, amit eddig még soha, a világ legnagyobb telefongyártójává lépett elő, megelőzve a Samsungot is.

A Counterpoint Research kutatóintézet friss elemzéséből kiderült, hogy 2020 áprilisában a Huawei adta el a legtöbb okostelefont a világon, vagyis a mobilos piac első helyére ugrott a kínai gyártó. Egész pontosan a piac 19%-át szerezték meg, vagyis majdnem minden ötödik eladott telefon Huawei gyártmány volt, míg a Samsung a második helyre csúszott a 17%-os részesedésével.

Elsőre talán hihetetlennek hangzik, hogy a Huawei megszerezte az első helyet, miközben a Google-appok hiánya miatt rendesen megcsappant a kereslet a vállalat készüléki iránt, a magyarázat azonban egyszerű. A kérdéses hónapban, vagyis áprilisban már javában tombolt a koronavírus-járvány a világ jelentős részén, és valóban befagyott az okostelefon-piac. Kínában viszont ekkorra már nagyrészt visszaállt minden a rendes kerékvágásba, és újra elkezdtek mobilokat vásárolgatni az emberek. A vállalat hazájában messze a Huawei a legnépszerűbb márka, ott ráadásul egyáltalán nem számít a Google-szolgáltatások hiánya, így természetesen rengeteg készülékük fogyott.

A Huawei elsősége tehát minden bizonnyal nem lesz tartós, de persze így is elég nagy dolog, főleg úgy, hogy mostanában rájár a rúd a vállalatra.

Egyébként ha a teljes első negyedévet nézzük (januártól márciusig), akkor így néz ki a mobilgyártók rangsora:

A Samsung és a Huawei után az Apple következik, majd a Xiaomi, az Oppo és a Vivo.

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid