Két nagy újítás jön a Facebook Messengerbe

0

Remek újítások jönnek a Facebook csevegő appjába a legfrissebb hírek szerint. Egyrészt megújul a chat-fejek (chat-buborékok) működése, másrészt lehetőség lesz lezárni az alkalmazást, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá az üzeneteinkhez.

Megújulnak a chat-fejek

A chat-fejek meglehetősen megosztóak, sokan imádják őket, míg mások egyből kikapcsolják a funkciót a Messenger telepítése után. Ezek a felugró, buborékszerű ikonok 2013-ban mutatkoztak be, és azóta nem sok fejlődés történt, mindössze ki- és bekapcsolni lehet a beállításoknál, más opciót eddig nem kaptunk.

Az Android 10-zel a lebegő buborékok (Bubbles) támogatása már natívan bekerült a rendszerbe, az Android 11-gyel pedig sokkal okosabb, kiforrottabb lesz a funkció. Éppen ezért a Facebook úgy döntött, hogy a jövőben a saját megoldásáról átáll a Google-féle megvalósításra. Ezáltal kibővülnek a lehetőségek, be lehet majd például állítani, hogy csak bizonyos ismerősök esetében jelenjenek meg a buborékok, míg másoknál nem, így kevésbé lesz zavaró a funkció az állandóan felugráló chat-fejek miatt.

Messenger lezárása

A másik újítás a kíváncsiskodó tekintetek ellen lesz hasznos, ugyanis le lehet majd zárni a Messenger appot, így csak azonosítás után lesz lehetőség a csevegések megtekintésére. A funkciót első körben iOS-en teszteli a Facebook, de egész biztosan elérhető lesz Androidra is.

Az újítás úgy fog működni, mint a telefon képernyőjének a feloldása. Az Apple készülékei esetében Face ID-vel vagy jelkóddal kell igazolnia magát a felhasználónak, Android mobiloknál pedig valószínűleg az ujjlenyomat lesz a leggyakoribb választás, de itt is működhet majd az arcfelismerés, a minta, és a többi hasonló opció.

Be lehet majd állítani azt, is, hogy mennyi idő után kérje az app az azonosítást, az alkalmazás elhagyása után azonnal, vagy esetleg 1 perc, 15 perc vagy 1 óra elteltével. Az értesítésekre viszont nem fog vonatkozni a lezárás, azok továbbra is megjelennek, csak az alkalmazás megnyitásakor kell majd azonosítani magunkat.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid