Európába is betör a Huawei AppStore

0

A kínai gyártó a Huawei Eco-Connect Europe 2017 nevű rendezvényen bejelentette, hogy hamarosan Európában is elérhető lesz az alkalmazásboltja, és más újdonságokról is szó esett.

A Huawei AppStore a vállalat saját alkalmazásboltja, amely hasonló a Play Áruházhoz, és elsősorban appok és játékok letöltésére használható. Ez egyelőre csak Kínában érhető el, ahol már a harmadik legnagyobb alkalmazásbolt 90 milliárd letöltéssel és 65 millió napi felhasználóval.

A gyártó most bejekentette, hogy 2018 elején Európában is megjelenik a Huawei AppStore, amelyben a megszokott alkalmazások mellett exkluzív tartalmak is megtalálhatóak.

Tartalomból nem lesz hiány, hiszen csak 2016-ban 20.000 alkalmazással bővül a Huawei AppStore, és a gyártó fejlesztőket tömörítő Developer Alliance programjához már több, mint 240.000 app- és játékfejlesztő csatlakozott, akik tavaly összesen több, mint 400 millió dollárt kerestek a letöltések által.

A Huawei egy új videó szolgáltatással is készül, amelyen keresztül mindenféle tartalmakat (filmek, sorozatok, stb.) tudunk majd megnézni teljesen ingyen, cserébe viszont reklámok fognak megjelenni. Emellett szintén a jövő év elejétől lesz elérhető a Huawei Theme Store, amely egy sokkal komolyabb témabolt lesz, mint a gyártó jelenlegi Témák alkalmazása.

forrás: Huawei, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid