A Huawei beszólt a Samsungnak, a Xiaomi pedig a Huaweinek

0

Végre bemutatták a Huawei új csúcsmobiljait, a P30 modelleket, és amikor ilyen hangsúlyos készülékek debütálnak, akkor általában egymásnak feszülnek a konkurens gyártók. Most sem történt ez másként.

A Huawei már a bemutató előtt köszönetet mondott az Apple-nek, hogy egy nappal korábban bemelegítették a közönséget a “fő esemény” előtt. Aztán a bemutatón természetesen ment a folyamatos összehasonlítás a konkurens termékekkel.

A P30 mobilok minden eddigi telefonnál magasabb ISO értékre képesek, és egyébként is egy hatalmas 40 MP-es főszenzort kaptak nagy rekeszértékkel, így remek fotókat tudnak lőni éjszaka is. A fenti képekhez annyit fűzött a kínai vállalat vezére a prezentáció során (erősen tört angollal), hogy milyen vicces, hogy a Galaxy mobil nem látja a galaxist, míg a Huawei telefonja igen.

A Samsung egyelőre nem reagált, a Xiaomi viszont odaszólt a Huaweinek a bemutató után. A P30 modellek magas árait így kommentálták: “Tényleg szükséges ez?”

A P30 Pro Európában 999 eurós áron indul, hazánkban pedig 299.990 Ft-ot kérnek majd az alap modellért. A sima P30 valamivel olcsóbb lesz, nálunk 229.990 Ft-ért lehet majd beszerezni április 1-től. (Összehasonlításképpen a Xiaomi Mi 9 nyitóára 449 euró lett a kontinensünkön, a 128 GB-os modell pedig 499 euróba kerül.)

Frissítés: újabb poszt a Xiaomitól:

És még egy poszt, szintén a Xiaomitól:

A Huawei P30 mobilok bemutatóját itt olvashatod el.

Forrás: Huawei, Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid