A Huawei máris megverte a Samsungot egy fontos termékkategóriában

0

Épp nemrég számoltunk be róla, hogy óriásit nőtt a Huawei részesedése a mobilpiacon egy év alatt, így megközelítették az első helyen álló Samsungot, a napokban pedig kiderült, hogy táblagépből már most többet adnak el, mint a dél-koreai rivális.

2019 első negyedévében összesen 31,75 millió darab táblagépet szállítottak le világszerte a gyártók, ami 13,8%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest, vagyis még nem kell temetni ez a termékkategóriát. Egyébként a kisebb, 7-8 colos tabletek valóban nem annyira fogynak, köszönhetően az egyre nagyobb méretű telefonoknak, viszont a nagyobb, 10 col körüli, illetve ennél nagyobb modellek kifejezetten népszerűek.

Bár a piacot az Apple vezeti az iPad készülékekkel, azért más gyártók is labdába rúgnak. A Huawei például beelőzte a Samsungot az elmúlt időszakban, így felkerült a dobogó második fokára, a dél-koreai vállalat pedig a tabletpiac harmadik helyére csúszott le. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérnie a kínaiaknak, hogy az utóbbi időben nem is adtak ki új modelleket, a MediaPad M5 sorozat tavaly februárban debütált, a T5 széria pedig augusztusban.

Forrás: Digitimes, via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid