Huawei Mate 20 – Hatalmas Samsung AMOLED kijelzővel jöhet

0

Friss és ropogós értesülések szerint a Huawei nagy tételben rendelt 6.9 colos AMOLED kijelzőket, mégpedig nem akárkitől, hanem a Samsung Display-től. Nyilván ők a legjobbak ebben a műfajban, és ezeket a hatalmas megjelenítőket még az év végén, vagy 2019 elején fel is akarják használni egy vadonatúj eszköz gyártásánál.

A fenti időzítés alapján okkal lehet gondolni azt, hogy a szóban forgó készülék nem más, mint a Huawei Mate 20 (vagy Mate 20 Pro). Ezeket a gyönyörű és méretes Mate telefonokat mindig az év végén szokták piacra dobni a kínaiak, professzionális megfogalmazással a negyedik negyedévben. A kérdéses képernyőpanelek egyébként laposak, nincs a széleken hajlítás (a fenti kép csak egy koncepció).

Ha a Huawei Mate 20 valóban egy 6.9 hüvelykes megjelenítőt fog kapni, akkor nemigen lesz kihívója a felsőkategóriában, legalábbis ami a méretet illeti. Az évekkel ezelőtt elindult phablet őrületet kiváltó Samsung Galaxy Note széria soron következő generációja 6.38, míg a szintén komoly konkurensnek számító iPhone-ok új kiadásai közül a legnagyobb 6.46 colos kijelzővel startolhat.

Most jöhetne a jogos kérdés, hogy vajon mi készteti a kínai gyártót egy ilyen lépés meghozatalára. A válasz pedig a saját hazájában, illetve annak vásárlóiban rejlik. A Kínai Népköztársaság határain belül jelenleg a Huawei a vezető gyártó, és a manufaktúra szeretné ezt az állapotot fenntartani. Az ottani népek minden más piac fogyasztóinál jobban szeretik a méretes megjelenítővel ellátott mobilokat. Ennek oka lehet az, hogy minden más eszközt kivált számukra egy okostelefon. Jól tudja ezt egyébként az Apple is, és a nagy kijelzős iPhone-ok megalkotásakor egyértelműen a világ  legnagyobb piacát jelképező Kínára gondoltak. A Huawei pedig minden elérhető eszközzel szeretné meggátolni az amerikai gyártó terjedését a feleségterületén – állítja a jelentések mögött álló névtelen forrás.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid