Itt a Huawei Mate 20 X, a gyártó első gamer telefonja!

0

A Huawei a mai napon bemutatta a Mate 20 és a Mate 20 Pro mobilokat, és ezek mellé megérkezett a Mate 20 X is, ami tulajdonképpen a kettő egyvelege egy megnövelt méretű kijelzővel.

A Mate 20 és a Mate 20 Pro sem lett kicsi (6,53 és 6,39 col), de a Mate 20 X ezeknél is jóval méretesebb a maga 7,2 colos képátlójával. A felbontást (2240×1080) és az apró notch-ot a alap verziótól örökölte a mobil, ám egy OLED panelről van szó, akárcsak Pro esetében.

Hardveres téren maradt a 7 nm-es Kirin 980-as chip, vagyis rettentően erős lesz az újdonság, de mivel ez egy “gamer” telefon, megtoldottál egy különleges SuperCool hűtéssel, ami a grafénos megoldást kombinálja a gőzkamrással.

A 6 GB RAM és a 128 GB RAM bőségesen elegendőnek tűnik, és a hangzással sem lesz gond, köszönhetően a Super-Bass sztereó hangszórónak, ami Dolby-Atmos támogatást is kapott.

Az akkumulátor is nőtt a mérettel együtt, itt már egy 5000 mAh-s telep került a hátlap alá, kamerák tekintetében pedig a Mate 20 Pro megoldását szerelték be. Vagyis a hátsó tripla Leica apparátus egy 40, egy 8 és egy 20 MP-es szenzorból áll. Az első egy f/1.8-as egység, ez a főkamera, a második telefotó kamera 3x-os optikai zoommal, a harmadik pedig egy ultraszéles látószögű egység. A szelfikamerára sem lehet panasz, ez 24 MP-es.

A Huawei Mate 20 X-hez egy M Pen névre hallgató érintőtoll is jár, ami a neve ellenére közelebb áll az Apple Pencilhez, mint a Samsung S Penhez. A készülék 900 euróba kerül majd a kontinensünkön, és október végétől lesz kapható, de Magyarországi megjelenésről sajnos egyelőre nincs hír.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid