Huawei Mate 30 Pro pletykák – 6,71 colos kijelző és extrém gyors töltés

0

Bár még csak nem annyira régen jelentek meg a P30 modellek, és még van pár hónap a Mate 30 széria debütálásáig, most érkezett néhány friss értesülés a következő csúcsmodellel, a Huawei Mate 30 Próval kapcsolatban.

A hírek szerint számos újításra számíthatunk a Mate 20 Pro és a P30 Pro készülékekhez képest is, kezdve a kijelzővel, ami egy igen méretes, 6,71 colos, BOE gyártmányú AMOLED panel lehet, természetesen beépített ujjlenyomat-olvasóval.

Hardveres téren pedig már a Huawei következő csúcslapkáját, a Kirin 985-öt kapjuk majd, ami szintén egy 7 nm-es chip lesz, viszont állítólag már Balong 5000 5G modem kerül bele (ettől függetlenül 4G-s változatban is kiadhatják a Mate 30 Prót).

Ami a kamerákat illeti, a P30 Próhoz hasonló kiszerelésre lehet számítani, vagyis négy szenzor lesz. A fő érzékelő mellé jön még egy telefotó, egy ultraszéles látószögű és egy 3D-s ToF kamera is. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy lesz-e periszkópos zoom, de eléggé meglepődnénk, ha ez kimaradna a mobilból.

Az akkumulátor állítólag 4200 mAh-s lesz, és elképesztően gyors, 55W-os töltést is támogat majd, akárcsak a hajlítható Mate X. Természetesen lesz vezeték nélküli töltési megoldás, sőt, fordított vezeték nélküli töltés is, ami sokat gyorsulhat az eddigiekhez képest (a hírek szerint 10W-tal tud majd tölteni más eszközöket a mobil).

Csak koncepció (forrás: LetsGoDigital)

Korábban olyan pletykákat is olvashattunk, amelyek szerint nem lesz notch vagy lyuk a Mate 30 Pro kijelzőjén, ugyanis teljesen megszabadul a gyártó az előlapi kamerától. Helyette egy hátlapi másodlagos megjelenítő segítségével lehet majd szelfizésre használ a hátsó kamerákat. Erről azonban most nem érkezett megerősítés (de cáfolat sem).

A Huawei Mate telefonok általában október környékén debütálnak, tehát van még jó pár hónap a Mate 30 és a Mate 30 Pro bemutatójáig. Addig még sok mindenre fény fog derülni, ezeket a korai értesüléseket pedig érdemes némi fenntartással kezelni, hiszen ha van is valóságalapjuk, akkor is előfordulhat, hogy addig változtat a készüléken a Huawei. Szinte biztosra vehető, hogy még nem véglegesítették a specifikációkat.

Forrás: HuaweiCentral, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid