Ez volt a 10 legkelendőbb okostelefon 2018-ban

0

Talán sokan nem így gondolják, de 2018 egy igazán izgalmas év volt, már ami az okostelefonos világot illeti. Amennyiben esetleg valakit az érdekelne, mely mobilok voltak a legmenőbbek, a legkelendőbbek, akkor érdemes átfutnia a Counterpoint elemzőcég kutatását. A szakemberek összeszedték, mely készülékek futottak a legjobban világszerte, illetve Kínában.

Ami a globális kereskedelmet illeti, az Apple neve megkerülhetetlen, hiszen az első négy helyen az ő telefonjai vannak, mégpedig az iPhone X készülékkel az élen. A szóban forgó almás mobilt az iPhone 8, annak Plus variánsa, valamint az iPhone 7 követi.

Az ötödik helyen a Xiaomi teszi tiszteletét, a pénztárcabarát mobilok egyik ászával, a Redmi 5A-val, amely így a legnépszerűbb androidos mobil lett 2018-ban. Őt a Samsung Galaxy S9 követi, majd a következő helyeket szintén Apple telefonok foglalják el, és a sort két Samsung mobil zárja (S9 Plus és J6). A tízből hat helyet az Apple-nek sikerült megszereznie, pedig a termékeik mindennek nevezhetőek, csak megfizethetőnek nem.

Most pedig jöjjön a kínai piac, ami egyike a legfontosabbaknak, sok múlik, múlhat azon, hogy egy gyártó mennyire sikeres a népköztársaság határain belül. Az első helyen az Oppo R15 feszít, de a nyomában már ott liheg egy Apple készülék, mégpedig az iPhone X. A továbbiakban két Oppo masina jön megint, az A5 még felfért a dobogóra, az A83 pedig a negyedik helyig jutott. Ezt követően Vivo, Oppo, Xiaomi, majd ismét Oppo modellek következnek, viszont sehol egy Huawei, ami fölöttébb különös, hiszen ők vezetik a kínai piacot.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid