Bréking! Itt a hajlítható Huawei Mate X

0

A Huawei bemutatta első hajlítható telefonját, a Mate X-et, ami a vállalat első 5G-s készüléke is egyben. Az új kütyü a Samsung Galaxy Fold közvetlen ellenfele lesz, ám annál jóval karcsúbb, és valamivel talán csinosabb is, de ez persze ízlés kérdése.

Huawei Mate X lett tehát az újdonság hivatalos neve, ami kihajtott állapotban egy elég méretes, 8 colos flexibilis OLED panellel rendelkezik (2480X2200), amelyen nincs semmiféle bevágás a Samsung megoldásával ellentétben. Összehajtott állapotban ez kívülre kerül, így a mobil mindkét oldalán lesz kijelző. Az előlapon egy 6,6 colos megjelenítőt kapunk így, a hátlapon pedig egy 6,38 colos másodlagos képernyőt.

A készülék igen vékony, még összehajtva is csak 11 mm, szétnyitva pedig 5,4 mm, ám jobb oldalt van egy vastagabb rész, ami segíti a fogást, és ide kerültek a főbb hardverelemek, például a 4 kamera. Ezek szelfizésre is használhatók a hátra hajtott másodlagos kijelzővel, illetve ha valakit fotózol, akkor az is láthatja majd magát közben a hátsó képernyőrészen.

Az újdonságot a Kirin 980 hajtja, vagyis a gyártó aktuális csúcslapkája, amit felturbóztak egy Balong 5000 5G modemmel, így a készülék már az új generációs mobilhálózatokkal is boldogul majd.

Említést érdemel még a 4500 mAh-s akkumulátor, ami egész korrektül hangzik, az 55W-os gyorstöltés pedig az eddigi legjobb, amit mobilba építettek. Ezzel 30 perc alatt 80%-ra tölthető a Huawei Mate X.

Bemutató videó:

Huawei Mate X ár

A Huawei Mate X 8 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel 2299 euróba kerül majd a kontinensünkön, ami átszámolva kb. 731 ezer Ft. A megjelenés időpontja még nem ismert.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid