Samsung Galaxy Fold – Itt a várva várt hajlítható telefon!

0

Sok éves várakozás után végre bemutatkozott a Samsung Galaxy Fold, a dél-koreai gyártó első hajlítható okostelefonja, ami tulajdonképpen egy mobil-tablet hibrid.

Az alap koncepció ugyanaz, amit már számtalanszor leírtunk nektek. A hagyományos okostelefonok maximális kijelzőmérete behatárolt, lassan nem férnek be a zsebünkbe, így valamit lépni kellett. A Galaxy Fold ezt úgy oldja meg, hogy két kijelző van rajta. Összezárva egy kompakt készüléket kapunk, kívül egy 4,6 colos (1960×840) megjelenítővel, kinyitva pedig használhatóvá válik a méretes, 7,3 colos belső kijelző (2152×1536), ami az Infinity Flex fantázianevet kapta.

A mobilt úgy alkották meg, hogy több százezer kinyitás és összezárás se tegyen kárt benne, akkumulátorból pedig kettő is van, így ezt nem kellett hajlíthatóvá tenni. Az összkapacitás pedig 4380 mAh.

A Samsung Galaxy Fold nem csak a különleges dizájnjával tűnik ki a tömegből, hiszen hardveresen is maximumot kapjuk: 7 nm-es Snapdragon 855 chipset, 12 GB RAM ás 512 GB-os UFS 3.0 háttértár.

Kamerából pedig nem kevesebb, mint 6 darab került a mobilra, három hátul (12 MP-es normál, 12 MP-es telefotó és 16 MP-es ultra széles látószögű), egy a külső kijelző fölött (10 MP), és kettő belül, a kijelzőbe belógó részen (10 és 8 MP).

A mobil egyik nagy előnye az “alkalmazásfolytonosság”, vagyis ha elindítasz valamit a külső kis kijelzőn, majd kinyitod a készüléket, akkor a belső nagy megjelenítőn ugyanaz megjelenik, ugyanonnan tudod folytatni, amit csináltál.

A másik érdekesség, hogy akár 3 alkalmazás is futhat párhuzamosan a nagyobb kijelzőn, így kimaxolhatjuk a multitaszkingot.

A Samsung Galaxy Fold néhány európai országban május 3-tól lesz kapható 2000 eurós áron (~635 ezer Ft), és ez még a 4G LTE verzió lesz, de később 5G-s kiadás is várható. Magyarországi megjelenésről egyelőre nincs hír.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid