Itt a Xiaomi Mi 9 SE – Olcsóbb és kompaktabb lett a Mi 9-nél

0

A Xiaomi Mi 9 bemutatónkat itt olvashatjátok, de a gyártó leleplezett egy olcsóbb variánst is Mi 9 SE néven, akárcsak tavaly a Mi 8 esetében.

A Xiaomi Mi 9 SE (Special Edition) egy a sima Mi 9-nél kisebb, 5,97 colos Super AMOLED kijelzőt kapott Full HD+ felbontással, vagyis egész kompakt lett a mai telefonok többségéhez képest. A káva itt is nagyon vékony, és egy csepp alakú notch került fentre, ami a szelfikamerának ad otthont. Jó hír, hogy a nagy testvérhez hasonlóan itt is a kijelzőbe építették az ujjlenyomat-olvasót.

A Mi 9 SE az első telefon, amelyben az új Snapdragon 712 chipset teljesít szolgálatot. Ez egy modern, 10 nm-es, 8 magos, felsőkategóriás megoldás, ami teljesítményben ugyan elmarad a 855-től, de így is bőven elegendő erővel rendelkezik bármilyen feladathoz. RAM-ból 6 GB áll rendelkezésre, a belső tárhely pedig lehet 64 vagy 128 GB-os.

A hátlapi kamerára sem lehet panasz, itt is egy tripla apparátust kapunk, a fő szenzor ráadásul ugyanaz a 48 MP-es Sony IMX586 érzékelő, ami a Mi 9-ben is van. Ehhez jön egy 13 MP-es széles látószögű egység, valamint egy 8 MP-es telefotó kamera, hogy teljes legyen a kép. Az előlapra pedig egy 20 MP-es optika került.

Az akkumulátor sajnos csak 3070 mAh-s lett, bár a gyártó erre is büszke, hiszen a mobil vékonyabb és könnyebb lett, mint az iPhone XS, aminek pedig csak egy 2658 mAh-s telepe van. Az aksi USB-C porton keresztül táplálható akár 18W-tal, viszont a jack csatlakozóról le kell mondanunk.

Említést érdemel még a Bluetooth 5.0 támogatás, az NFC, illetve a MIUI 10 rendszer, és a nagyobb testvér Game Turbo funkciója sem maradt ki.

A Xiaomi Mi 9 SE brutálisan jó árat kapott, Kínában mindössze 1999 jüanba kerül az alap verzió (6+64 GB), ami 297 dollár vagy 83 ezer Ft. Persze a hazai árak ennél magasabbak lesznek, ha egyáltalán megjelenik nálunk a mobil (a Mi 8 SE-ből nem sajnos volt Global verzió).

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid