A Huawei megvalósította az éves célját

0

A Huawei keményen dolgozik azért, hogy kivívja a saját helyét az okostelefonok piacán. Mint azt láthatjuk, valamit nagyon tud, hiszen az utóbbi 1-2 évben rettentően megerősödött a gyártó. 

A Huawei általában fényes-fémes, prémium kivitelű készülékeket dob piacra, s még a nagyobb cégeknek is nagy falatot jelentő újítások sem tántorítják el céljától, mint például a dupla lencsés kamerarendszer, vagy a Force Touch technológia. Előbbi helyet kapott az idei zászlóshajóban, a P9-ben, melyet a Leicával való partnerkapcsolat során fejlesztettek ki. Mint azt akár magunk is tapasztalhatjuk, a cég igen nagy összegeket fektetett a marketing- és PR kampányába abból a célból, hogy aki prémium okostelefon után kutakodik, annak megakadjon a szeme a P9-es modellen.

huawei-p9

Úgy tűnik, hogy a Huawei összes erőlködése kifizetődik. Egyes becslések szerint a cég októberben már túllépte a 100 millió eladott okostelefont. Ez azért fontos, mert ezt a számot a komplett tavalyi év alatt sikerült produkálni, így bátran mondhatjuk, hogy az idei év igen kedvező volt számukra.

Annak eredményeképpen, hogy ilyen jól sikerült a 2015-ös év, kicsit feljebb tették a lécet, és a 2016-os esztendőre már 140 millió mobil eladását tervezték be. Mostanra a cég vezetősége megerősítette, hogy a belőtt célt teljesítették is, melyből a P9 és a P9 Plus párosa 10 milliót tesz ki. Arra számítanak, hogy a duó átlépheti a 12 milliós mérföldkövet is, mire megérkeznek a 2017-es zászlóshajók.

Ez nagyon jól hangzik, de vessük össze a Samsung eladásaival a számokat. Az S7 modellekből például az első hónapban 10 millió darab fogyott. Mint láthatjuk, van hova felzárkózni, azonban aggodalomra nincsen ok, hiszen a maximalistaként megismert Huawei továbbra is dolgozik az egzisztenciájának megteremtésén. Eddig nagy sikerrel jártak, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a 2017-es év a cég számára.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Király Artúr

Új tag a Napidroidnál

NapiDroid