Megeszi reggelire Sirit a Samsung Galaxy S8 hangasszisztense

3

A Samsung Galaxy S8 folyamatosan szereplője a szóbeszédeknek, de igazán túl sok konkrétumot nem tudhatunk még most sem a dél-koreaiak zászlóshajójáról. Ez persze cseppet sem furcsa, hiszen a telefon majd valamikor áprilisban debütálhat. Ami kevés valóban kézzelfogható értesülés létezik, az szinte mind a mobil hangasszisztenséről, vagyis Bixby-ről szól, és most ismét újabb információk kerültek “róla” napvilágra.

A koncepció nagyon előremutató és egyben ambiciózus: kombinálja a mesterséges intelligenciát egy teljes rendszeren átívelő keresési lehetőséggel, illetve a nyitottsággal, ami lehetővé teszi harmadik féltől származó alkalmazásoknak, hogy magukba olvasszák a Samsung újítását. A Bixby nevű asszisztens létrehozásáért az a Viv Labs felel, amelyet nemrég felvásárolt a dél-koreai vállalat – állítja egy belső forrás.

viv-ai

Természetesen erről már esett szó, pont akkor, amikor a Samsung bekebelezte a céget. Amennyiben a Viv Labs társalapítójának leírását vesszük alapul a mesterséges intelligencia megismeréséhez, valami olyasmire lehet számítani, mint amilyen az Apple Sirije, ám a Samsung fejlesztése annál jóval sokoldalúbb és fejlettebb lesz. Ráadásul, mint ahogyan friss értesülésekből kiderült, a Bixby lehetőségeit integrálják minden natív Samsung applikációba. A frissítés egyébként vizuálisan is megváltoztatja az alkalmazásokat.

Egyébként a Viv Labs alapítói felelnek a Siri megalkotásáért is, de elhagyták az Apple-t, miután a vállalat bekebelezte a fejlesztésüket, és ezután kezdtek egy még fejlettebb megoldáson dolgozni, ami így végül a Galaxy S8-ban landolhat.

Minden bizonnyal érdekes lesz látni, miként váltja majd fel a több sebből vérző S Voice-ot a Samsung Galaxy S8 újítása. Az egyetlen, ami igazán pörgésben tartja jelenleg az említett asszisztenst, az a viselhető eszközök sikerének felívelése, hiszen az ilyen szerkezetek esetében egy kulcsfunkció a hang alapú irányítás.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid