A Huawei mobiljai keresztbe tettek az iPhone Xr eladásoknak

0

A legfrissebb iparági becslések szerint az Apple új mobilja, az iPhone Xr jóval gyengébben teljesít a vártnál, és ennek állítólag részben a Huawei az oka, egész pontosan a friss Mate 20 széria.

Az iPhone Xr egy megfizethetőbb változata lett az Xs modelleknek, de 300.000 Ft-os árával azért ez sem éppen olcsó. Korábban arra számítottak az elemzők, hogy hatalmas siker lesz a telefon, de úgy néz ki, hogy ez mégsem jött be. Bár az Apple az iPhone-ok történetében most először nem közölt pontos eladási számokat, de a becslések szerint jócskán alulmúlta a várakozásokat a telefon iránti kereslet.

Az egyik ismert Apple-lel foglalkozó elemző, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone Xr nem túl erős eladási száma részben a Mate 20 sorozatnak köszönhető. Bár az USA-ban nem árulják a kínai gyártó telefonjait, de a világ többi részén tarol a Huawei, így többek között Európában és Kínában is nagy sikere van az új modelleknek.

Huawei Mate 20

Mivel az iPhone Xr nagyjából egyszerre jelent meg a Mate 20 szériával, így logikusnak tűnik, hogy a Huawei új csúcsmobiljai elszívnak némi vásárlóerőt. Persze az is lehet, hogy a felhasználók egy jó része csak szimplán nem akar rengeteg pénzt kiadni az Apple “butított” telefonjáért.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid