A Huawei Nova 12 modellek is 5G-s Kirin chippel jöhetnek

0

Nemrég egy Weibo-posztban a hamarosan debütáló Nova 12 okostelefonokról értekezett valaki, aki szemlátomást ismeri a készülékek jellemzőit. Az újdonságok közül a Pro variáns az igazán érdekes, mert ennek belsejében állítólag ugyanaz az 5G-s HiSilicon Kirin 9000S lapkakészlet teljesít szolgálatot, mint ami a Mate 60 mobilokat hajtja.

A bevezetőben említett Huawei Nova 12 Prónál maradva, a készülék 120 Hz-es ívelt OLED képernyővel lesz felszerelve, amelyet a kínai gyártó saját Kunlun üvegének második generációja oltalmaz a karcokkal szemben. A telefon belsejében 4900 mAh kapacitású akkumulátor biztosíthatja az energiaellátást, a telep támogatni fogja a villámgyors 100 wattos töltést.

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglalhat helyet a kiszivárgott információk szerint, a fő modul mellé egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egységet szerelnek, ami makró és autofókusz képességekkel egyaránt bír. A kamerarendszer részét képezi továbbá egy szintén 50 megapixeles telefotó egység is.

A Weibo-posztban egy 10 lépésben állítható apertúrát is megemlítenek, de az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy ez hardveresen állítható rekeszérték lesz, vagy valamilyen szoftveres trükk. A készülék előlapi képrögzítője két 60 megapixeles szenzorból állhat.

Igazából az alapmodell, vagyis a Nova 12 sem lesz egy rossz ajánlat, habár a borítása alá szerényebb teljesítményű Kirin 830 chipset kerül majd, és az előlapját csupán egyetlen 60 megapixeles kamera ékesíti.

Ugyanakkor a képernyő szintén ívelt és ugyanúgy OLED panel lesz, mint a másik modell esetében, és a hátlapra is 50 megapixel fő kamera kerül, igaz, ezúttal egy 8 megapixeles megoldás váltja az 50 megapixeles telefotó modult. A Huawei Nova 12 hardveres összetevőit egy 4800 mAh-s telep látja el energiával, az aksi támogatni fogja a 88 wattos vezetékes gyorstöltést.

A szivárogtató szerint a Huawei Nova 12 széria indulóára cirka 2999 jüan lesz, ami magyar pénzre átszámítva nagyjából 151 ezer forintot jelent. Azt viszont ő sem tudta megmondani, hogy a mobilok mikor debütálnak, és hogy esetleg kaphatók lesznek-e a globális piacokon vagy sem.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid