A Huawei P20 Pro megkapja a Galaxy S9 egyedi kamerás funkcióját

0

Hamarosan egy új frissítést kap a Huawei jelenlegi legütősebb csúcsmobilja, a P20 Pro, ami több kisebb-nagyobb fejlesztést és javítást is magával hoz. Az egyik legfontosabb újítás az automatikusan induló lassított felvétel lesz, ami eddig csak a Galaxy S9-ben volt megtalálható.

A 960 fps-es, vagyis 32-szeres lassítás nem egy túlzottan egyedi funkció már, elsőként Sony mobilokban jelent meg, majd a Galaxy S9 modellek, illetve a P20 és P20 Pro is megkapta. A korrektség miatt tegyük hozzá, hogy a Sony már 1080p-ben is tudja ezt, míg a többiek 720p-ben. Azonban minden készülék esetén van egy olyan korlát, hogy szinte csak egy pillanatnyi időtartamban képesek ilyen durva lassításban felvenni, és így nem egyszerű elkapni a megfelelő pillanatot.

A Samsung tette igazán jól használhatóvá a funkciót, ugyanis náluk automatikusan indul a lassítás, amikor a kamera úgy érzékeli, hogy valami történik a képen. Így nem maradunk le a pillanatról, pont a leglátványosabb rész lesz lassítva.

Szerencsére a legújabb frissítéssel a Huawei P20 Pro is megkapja ezt az automatikusan elinduló lassítást, így nem kell majd vért izzadni, hogy elkapjuk a megfelelő pillanatot. Lesz egy négyzet a képernyőn, és az ebben történő hirtelen mozgás fogja aktiválni a szuperlassítást. Arról sajnos nincs információ, hogy a sima P20-ba is belekerül-e ez a lehetőség.

Az automatikusan induló lassítás mellett más kamerás változásokról is beszámoltak. Lejjebb kerül a zoom gomb, és kör helyett négyzet alakú lesz, valamint állítólag javul a szelfik minősége.

Forrás: XDA, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid