Ennyibe kerülhet a Huawei P40, a P40 Pro és a P40 Pro Premium Edition!

0

Az európai piacon nagyjából 1000 eurós áron indított tavaly a Huawei P30 Pro, míg az alapmodell cirka 800 eurót kóstált. Idén olcsóbban megúszhatjuk a Huawei P szériás okostelefon vásárlását, állítja egy szivárogtató, bizonyos @RODENT950. 

Az úriembernek egyelőre a magyar olvasok között talán nincs olyan nagy hírneve, mint mondjuk Evan Blass-nek, de mivel voltak már korábban jó meglátásai, talán érdemes foglalkozni azzal, amit mond. Szerinte a Huawei P40 600 eurós áron fog indítani (~203 ezer Ft), míg a Pro változat legolcsóbb kiszerelése már 800 euróért elérhető lesz (~270 ezer Ft). Piacra dobnak egy harmadik modellt is, a Huawei P40 Pro Premium Edition-t, amiért 1000 eurót (~338 ezer Ft) kérhet el a gyártó, miután forgalomba helyezik. 

Huawei P40 Pro Premium Edition

Az árcsökkenés részben annak is köszönhető, hogy a készülékek esetében minden jövendőbeli tulajdonosnak nélkülöznie kell a Google Szolgáltatásokat, viszont a hardveres jellemzők ott lesznek a toppon. A Premium Edition modell esetében például 10x optikai zoomot jósolnak a bennfentesek, míg a Pro variáns 5x zoommal fog rendelkezni. Az eddigiek alapján a Huawei vadonatúj 52 megapixeles Sony szenzorokat fog alkalmazni elsődleges képrögzítő gyanánt a telefonok hátoldalán, ezek az egységek Quad Quad Bayer támogatással fognak bírni (16 az 1-ben pixelösszevonás), tehát a kínaiaknak csöppet sem áll szándékukban spórolni a kamerákon. Az ívelt megjelenítő szintén nem lesz egy olcsó mulatság, már ami a gyártást illeti, és lám, a Huawei mégis olcsóbban adhatja majd a készülékeket, mint a korábbi generációt.

Az alap Huawei P40

Azt azért fontos megemlíteni, hogy a Google állítólag 40 dollárt számít fel telefononként azért cserébe, hogy azokon elérhető legyen a GMS licenc, ez azokra a készülékekre vonatkozik, amelyeket Európában értékesítenek. Más szóval nem lehet teljesen erre fogni a készülékek árának esetleges csökkentését. Viszont míg a Samsung Galaxy S20 modellekről azt beszélik, hogy a legolcsóbb modell 800 euró lesz (5G-vel 900 euró), a Huawei esetleges árcsökkentésének hatására az is megtörténhet, hogy a potenciális vásárlók számot vetnek azzal, együtt tudnak-e élni a Google által biztosított szoftveres lehetőségek és applikációk hiányával, vagy sem. A Huawei P40 trió bemutatója Párizsban lesz valamikor március közepén vagy végén. 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid