A Huawei P40 mobilokon már Harmony OS futhat

0

Az elmúlt időszakban elég sok ellentmondó hír volt azzal kapcsolatban, hogy lesz-e okostelefon a Huawei új rendszerével, most azonban a vállalat egyik vezetője igyekezett tisztázni a helyzetet.

A Huawei Central beszámolója szerint Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője a 2019-es IFA kiállításon válaszolt néhány kérdésre, és természetesen a Harmony OS-ről is szó esett, hiszen sok mindenkit foglalkoztat a vállalat új rendszere.

A gyártó prominens embere szerint már a következő év elején mobilokon is debütálhat a Harmony OS, amennyiben nem férhetnek hozzá a Google szolgáltatásaihoz (GMS, vagyis Google Mobile Services).

“A Huawei jó partnerkapcsolatot ápol a Google-lel, de az USA kormányzata feltett minket az Entity-List-re, ami megtiltja, hogy a Google mobilos szolgáltatásait használjuk a jövőbeni telefonjainkon. Amennyiben ez nem változik, jön a saját rendszerünk és ökoszisztémánk, a HarmonyOS Mobile Services.” – mondta Yu.

Richard Yu külön kihangsúlyozta, hogy a Harmony OS készen áll a mobilokon történő felhasználásra, bár korábban ezzel ellentétes nyilatkozatok is voltak a vállalat irányából.

“A Harmony OS-ünk készen áll a mobilos használatra, de úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem vetjük be, és várunk, hogy az USA kormányzata lehetővé tegye az Androidhoz való hozzáférésünket. De ha továbbra sem férhetünk hozzá a Google mobilos szolgáltatásaihoz az új telefonjaink esetében, akkor használni fogjuk a Harmony OS-t.” – tette hozzá Yu.

A fogyasztói üzletág feje azt is elhintette, hogy az első mobilok, amelyek Harmony OS-sel érkeznek, a Huawei P40 széria tagjai lehetnek majd, a bemutató pedig jövő év márciusában várható.

Egyelőre persze még korai lenne messzemenő becslésekbe fogni, hiszen nem lehet tudni, hogyan fog alakulni az USA és a Huawei (vagy éppen Kína) viszonya. Most még a Mate 30 mobilok bemutatója van soron, amit szeptember 19-én tartanak, és még itt is kérdéses, hogy vajon lesz-e Play Áruház és más Google-szolgáltatások a készülékeken. Jelen állás szerint nem, de persze maga az Android rendszer egyelőre marad, csak éppen a Google dolgai nélkül.

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid