Bemutatkozott a Honor Play 3, az egyik legolcsóbb telefon 48 megapixeles kamerával

0

A fiatalokra koncentráló, és a Huawei zászlaja alatt tevékenykedő Honor brand bemutatta az egyik legolcsóbb olyan okostelefont, melynek hátlapján 48 megapixeles kamera virít. A Honor Play 3 nem csupán a képrögzítői, de számos egyéb jellemzője miatt is méltó lehet a figyelemre.

A mobil a Honor 20 megfizethetőbb változatával, a Honor 20s-sel kézen fogva debütált, és az alsó-középkategóriás okostelefonok sorát erősíti. A hátoldalon található kamerarendszer elsődleges érzékelője tehát 48 megapixeles felbontással rendelkezik, egy f/1.8 rekeszértékű lencse rejtekében található, a munkáját pedig egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű szenzor segíti, ami 120 fokban érzékeli környezetét.

A képrögzítő apparátus harmadik résztvevője egy mélységérzékelő, a megjelenítőn található bevágás pedig egy 8 megapixeles szelfikamerának szorít helyet. Maga a kijelző 6,39 hüvelykes, felbontása 1560 x 720, és a gyártáskor felhasznált technológia IPS LCD volt. A képernyő karcoktól való védelmét egy meg nem nevezett alumínium-szilikát üveg biztosítja. A Honor által közzétett adatok szerint a megjelenítő 90 százalékban elfoglalja az előlapot, ezt pedig úgy sikerült megvalósítani, hogy a kameralyukat kisebbre szabta a gyártó, ami így mindössze 4,5 mm-es.

A Honor Play 3 belsejében egy Kirin 710F chipset húzza az igát, a lapkakészletben lévő processzort négy Cortex-A73, valamint szintén négy Cortex-A53 mag alkotja, plusz egy Mali-G51 MP4 grafikus gyorsító. Az alap kiszerelés belsejében 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely található, de létezik 6 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral, valamint 4 GB rendszermemóriával és 128 GB belső tárhellyel ellátott variáns is. Érdekes módon 6+128 GB-os opcióról nem esett szó, de legalább rendelkezésünkre áll a micro SD kártyás bővítés lehetősége.

A Honor Play 3 energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor végzi, amit 10W-tal telet tölteni, ezzel két és fél óra alatt van 100%-on a telep. Sajnálatos módon a mobilon a már kissé elavultnak számító micro USB csatlakozó található. A Honor állítása szerint a készülék valamilyen mértékig vízálló, de a hivatalos adatlapon egyelőre csak IP5x minősítés látható, ami igazából csak a por elleni védelemre utal.

A telefont háromféle színben vehetjük meg, és egy érdekes minta látható mindegyik hátlapján. A 4/64 GB-os kiszerelés ára mindössze 140 dollárnak megfelelő helyi valuta (~41.500 Ft), míg a 6/64 és 4/128 GB-os verziók egyaránt 181 dollárba kerülnek. Az előrendelési fázis szeptember 10-én indul, és az első példányokat szeptember 17-én kezdik el kiszállítani Kínában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid