A Huawei után a Samsung kerülhet bajba

0

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború enyhülni látszik, így talán a Huawei is fellélegezhet lassan, ám most úgy néz ki, a Samsung kerülhet hasonló kereszttűzbe.

Ezúttal két másik ország csatájáról van szó, Dél-Korea és Japán között vannak feszültségek, aminek a Samsungra nézve komoly hatásai lehetnek. A dél-korai gyártó ugyanis nagyon fontos alapanyagokat vásárol Japánból a kijelzőihez és a félvezetőihez, és gyakorlatilag ezeken keresnek a legtöbbet jelenleg.

Japán máris szigorította az exportot három nagyon fontos anyagra, amelyek elengedhetetlenek a chipgyártáshoz és a kijelzőgyártáshoz, és az is lehetséges, hogy leveszik Dél-Koreát a megbízható üzleti partnereik listájáról, ami tovább ronthat a Samsung helyzetén.

A Samsung már utasította is az érintett részlegeit, hogy halmozzanak fel minél többet a kulcsfontosságú alapanyagokból, amíg megtehetik, mert ellenkező esetben veszélybe kerülhet a gyártás. Emellett már keresik a beszállítókat más országokból, hogy pótolni tudják a kiesést, ami hosszabb távon megoldást jelenthet, de a hírek szerint a Samsung máris érzi az események negatív hatásait. Japán további exportkorlátozásai pedig az olyan fogyasztói elektronikai cikkek gyártására is kihathatnak, mint a televíziók vagy az okostelefonok.

A két ország közötti ellentét mögött egyébként valószínűleg egy nemrég meghozott bírósági döntés áll, amely szerint Japánnak több kárpótlást kellene fizetnie a második világháborúban kényszermunkára fogott koreaiaknak.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid