Jön a MediaTek gamer telefonokba szánt hardvere

0

A tajvani félvezető-gyártó MediaTek bejelentette, hogy hamarosan érkezik az első gamer lapkakészletük, a Helio G90. Egy kedvcsináló posztert már meg is osztottak, de a pontosabb részleteket még nem árulták el.

A spekulációk szerint az új lapka a MediaTek Helio P90 chipsetre épül majd, amelynek a processzora két erős Cortex-A75, valamint hat energiatakarékos Cortex-A55 magot foglal magában. Az előbbiek órajele 2,2, míg az utóbbiaké 2,0 GHz. A grafikus gyorsítás feladatát pedig egy PowerVR GM9446 végzi, a 970 MHz-es GPU 15 százalékos teljesítménynövekedést garantál a Helio P70 belsejében használt Mali-G72 modulhoz képest.

Vajon az új lapka ugyanezt a GPU-t fogja használni? Ez egyelőre nyitott kérdés, de a játékos élményt akár szoftveres trükkökkel is fokozhatja az új chipset, pont úgy, ahogyan a Kirin lapkák esetében történik. Persze az is lehet, hogy erősebb grafikus gyorsító kerül a lapkára, éppenséggel vannak opciók a piacon, gondoljunk csak a Mali-G76, vagy netán a Mali-G77 GPU-kra, de ha maradunk az Imaginationnél, nekik ott van a nemrégiben leplezett Furian széria, csupa felsőkategóriás modullal.

Mindenesetre hamarosan már nem érheti az a vád a gamer telefonokat, hogy szinte mind ugyanazt a processzort használják, hiszen az olyan új lapkák, mint a Qualcomm Snapdragon 855 Plus vagy a MediaTek Helio G90 némileg árnyalják a képet, habár még mindig messze vagyunk az igazán eredeti, dedikált megoldásoktól.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid