Jövőre bedurvulnak a telefonos kamerák: 108 megapixel és 10x-es optikai zoom is elérhető lesz!

0

Bár még csak nagyjából az év közepén járunk, biztosan akadnak néhányan, akik idén már nem terveznek új mobilt vásárolni, inkább megvárják majd, hogy mik jönnek jövőre. Talán jól is teszik, ugyanis lesznek durva fejlesztések.

Az egyik ismert mobilos kiszivárogtató elhintette Twitteren, hogy jövőre már olyan telefonok is lesznek, amelyeknek 108 megapixeles a kamerája, és a 10x-es optikai zoom is elérhető lesz.

Mindez kissé futurisztikusan hangzik, de jobban belegondolva nincs ebben semmi meglepő, ezek megfelelnek a mostanában tapasztalható fejlődési ütemnek. A szenzorok felbontása újra növekedni kezdett, már elég gyakoriak a 48 MP-es kamerával szerelt mobilok, hiszen a Samsung és a Sony is kínál ilyen érzékelőt, sőt, az előbbi már egy 64 MP-es mobilos kamerát is bemutatott.

Ha ez még nem lenne elég, a Qualcomm embere nemrég azt nyilatkozta, hogy még idén jönnek 64 vagy akár 100 MP-es telefonok, egy független jelentésben pedig szó esik arról, hogy 2020-ban már lesznek 108 MP-es kamerával felvértezett mobilok is. Ez utóbbi teljesen egybevág a mostani hírekkel.

A megapixelháborút sokan fölöslegesnek tartják, és ebben van is valami, az optikai zoom azonban sokszor valóban hasznos lehet. Idén már megérkeztek az első olyan mobilok, amelyek 5-szörös veszteségmentes nagyításra képesek a periszkópos kamerájuk révén, és ebből kiindulva egyáltalán nem lehetetlen, hogy jövőre a 10-szeres optikai zoomot is eléri néhány mobilgyártó.

Forrás: IceUniverse, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid