Hurrá, kikapcsolható lesz a Facebook egyik idegesítő funkciója

0

Köztudott, hogy a Facebook (más alkalmazásokhoz hasonlóan) különféle pszichológiai trükköket is bevet, hogy minél inkább függővé tegyék a felhasználókat, és ennek az egyik remek módja, hogy állandóan különféle értesítési pöttyökkel emlékeztetnek minket arra, hogy mennyi új üzenet, értesítés és más tartalom van, amiket még nem láttunk. Most azonban rájöttek, hogy ez zavaró, sőt, sok esetben akár még káros is lehet…

A piros értesítési pöttyök rengeteg mindenkit zavarnak, és egyes felhasználókból akár szorongást is kiválthatnak, ezért a Facebook “well-being” részlege (ez felel a felhasználók jólétéért) kitalálta, hogy kikapcsolhatóvá kellene tenni ezeket. Egyébként az appon belüli piros jelzésekről van szó, nem a főképernyőn megjelenő alkalmazásikonról.

Eltüntethetőek lesznek a piros értesítési pöttyök az appon belül!

A közösségi oldal egyik munkatársa az alábbiakat nyilatkozta a TechCrunch-nak:

“Az emberek nem feltétlenül akarják látni az értesítéseket az alkalmazás menüjében is, ha már az alkalmazás ikonján úgyis látszanak ezek.”

Egyébként egy ideje már tesztelik az új opciót, ami a beállításoknál jelenik majd meg: Menü -> Beállítások és adatvédelem -> Beállítások -> Értesítések -> Értesítési pontok. Néhány felhasználónál már lehetséges, hogy megjelent, reméljük, hamarosan szélesebb körben is elérhetővé teszik.

Egyenként lesznek kikapcsolhatók a különféle értesítési pöttyök, és akár az összeset is el lehet majd tüntetni, ha valakit nagyon zavarnak.

Forrás: TechCrunch, Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid