Bemutatta a kijelző alá épített láthatatlan kameráját az Oppo!

0

Ahogy arra számítani lehetett, az Oppo a mai napon leleplezett egy olyan technológiát, amely végérvényesen szükségtelenné teheti a szenzorszigeteket és a különféle mechanikus előlapi kameramegoldásokat.

Az új fejlesztést az MWC Shanghai 2019 expón leplezte le az Oppo, és a lényege nagyon egyszerű. A szelfikamera a kijelző alatt (mögött) helyezkedik el, ám nem úgy, mint mondjuk a Galaxy S10 mobilok esetében. Itt nincs semmiféle fekete lyuk a megjelenítőben, a kamera normál esetben teljesen láthatatlan, vagyis zavartalanul élvezhetjük a méretes, egységes kijelzőt.

Ahhoz, hogy mindez működőképes legyen, a kijelzőn és a kamerán is fejleszteni kellett. A panel azon része, amely mögött a szenzor van, egy speciális anyagból készült, hogy minél több fényt engedjen át, és a képpontok elrendezését is átalakították a jobb minőségű fotók érdekében. Persze így sem lesz tökéletesen átlátszó a kijelző, ezért a szenzor is a lehető legnagyobb lett, nagy pixelmérettel és széles apertúrával, hogy az áteresztett fényt minél jobban “hasznosítani” tudja.

A minél tisztább szelfik érdekébe az Oppo különféle szoftveres algoritmusokat is bevet, ezekből hármat emeltek ki a bemutatón. Az egyik a fehéregyensúlyt állítja be, a másik a HDR-ért felel, hogy ne legyenek kiégett részek a képeken, a harmadik pedig igyekszik ellensúlyozni azt a minőségromlást, ami a kijelzőn áthaladó fényből ered.

Az Oppo azt ígérte, hogy egy igazán futurisztikus, notchmentes telefont fognak elhozni ezzel a technológiával. Ennek sajnos a specifikációi és az ára nem ismert még, de a bemutató állítólag a közeljövőben lesz.

Forrás: Oppo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid