Videós azonosítást kérhet az Instagram a felhasználóktól

0

A legfrissebb értesülések szerint az Instagramm újabban arra kéri a felhasználók egy részét, hogy fiókjuk ellenérzése okán készítsenek egy olyan videót, ami az arcukat több szögből engedi láttatni. Állítólag ezzel a módszerrel a kamu regisztrációkat, a botokat szeretné szűrni a közösségi médiaplatform.

Maga az ötlet nem teljesen új, az Instagram már tavaly tesztelni kezdte ezt az azonosítási metódust, de aztán bizonyos technológiai gondok miatt kénytelen volt félbehagyni a projektet. Nyilván sejtitek, miért lehet szükséges egy ilyen megoldás bevezetése: a közösségi oldal már nagyon régóta küzd a kamu és/vagy botok által regisztrált fiókokkal, amelyek kéretlen üzenetekkel és egyéb módon zaklatják a többi felhasználót, vagy mesterségesen növelik bizonyos profilok követőinek számát.

Az Instagram PR-csapata a Twitteren közölte, hogy a furcsán viselkedő fiókok esetében felszólíthatják azok tulajdonosait egy efféle videós szelfi készítésére. A cég nyomatékosította, hogy semmiféle arcfelismerést nem használnak, csupán annyi történik, hogy felülvizsgálják a beküldött felvételeket, hogy azokon valódi személyek láthatók-e, vagyis igazi ember áll-e az adott fiók mögött.

Páran meg is örökítették a dolgot működés közben. Az Instagram olyan videót kér azonosítási célra, ami a felhasználó arcának minden szögét megmutatja, ezáltal bizonyítva, hogy egy valódi személyről van szó. Miután elkészült, a videót be kell küldeni a közösségi oldalnak, amelynek munkatársai ezt követően megerősítik a személyazonosságot. Az Instagram azt ígéri, hogy a videó 30 napon belül törlődik a cég szerveiről. Aha…

Egyelőre nem tudni, hogy ez most tesztelés, vagy egy fokozatos bevezetés, és azt sem tudni, hogy végül mindenkinek kötelező lesz-e ilyen videót beküldeni, vagy csak a kirívóan gyanús profilok esetében alkalmazzák ezt az eljárást. Mindezek mellett az Instagram a “Take a Break” vagyis a “Tarts egy kis szünetet” funkciót is teszteli, amelyen keresztül a platform figyelmezteti a felhasználókat arra, hogy néha zárják be az appot, és foglalkozzanak mással.

Forrás: FirstPost

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid