Így építs microSD olvasót a mobilodba, ha gyárilag nincs benne

1

Talán már téged is bosszantott a mobilodban a memóriakártyás bővítés hiánya. Egy kreatív Reddit felhasználó fogta magát, és úgy döntött, hogy ilyen csekélységek nem állhatnak az útjába: saját kezűleg alakította át okostelefonját úgy, hogy az képes legyen microSD kártyát fogadni. 

Természetesen senkit nem biztatnánk arra, hogy ismeretek, netán megfelelő felszerelés hiányában nekivágjon egy efféle beavatkozásnak, a lentebb prezentált eljárás cseppet sem a laikusoknak való. Hozzá kell tegyük, a példa főszereplője egy két és fél éves Nexus 5 mobil, így a procedúra közel sem biztos, hogy működne, mondjuk egy Samsung Galaxy S6 esetében.

A Sockpockets nevű Reddit felhasználó szerint a következőket kell tennünk: finoman eltávolítjuk az egyébként nem leszedhetőre készített hátlapot, majd fel kell hajtani az alul található bővítőkártyát, át kell helyeznünk a hangszóróhoz és az antennához tartozó kábeleket, majd végül hozzá kell kötni egy általános adaptert a microUSB porthoz.

Nexus-5-microSD

Az eljárásban az a jó, hogy nincs szükség szoftveres trükközésre, mert a telefonon futó Android 6.0 Marshmallow rendszer automatikusan felismeri a hozzáadott memóriakártyát, amit így azonnal használatba is vehetünk.

Mivel a metódus – aminek az eredménye egy nem túlzottan szemet gyönyörködtető eszköz lesz – mobiltelefon-szerelési ismereteket, némi kézügyességet, valamint megfelelő szerszámokat igényel, valószínűleg a legtöbbeknek továbbra is együtt kell élni okostelefonjuk korlátolt kapacitású belső tárolójával. A cikk inkább arra akarná felhívni a figyelmet. hogy látván az efféle próbálkozásokat, a felhasználóknak igenis van igénye a bővítési lehetőségre. A kérdés már csak az, hogy a gyártók mennyire akarják kielégíteni ezeket az igényeket a jövőben, legyen szó akár méregdrága Samsung vagy Nexus csúcsmobilokról.

forrás: Reddit, via PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid