Így kaphat a Samsung Galaxy S3 is Android 5.0-t!

0
A Samsung ugyan nem sorolta a legújabb Android verziót támogató telefonok közé a sokak kedvencévé vált Galaxy S3-at, egy speciális ROM segítségével azonban erre a modellre (GT-I9300) is feltelepíthetjük a Lollipopra keresztelt operációs rendszert.

A dél-koreai gyártó 2012-es csúcsmodelljének GT-I9300 számú verziója soha, az LTE képes változat pedig csak két évvel később,  idén kapta meg az Android 4.4-et. Akkor a gyártó az S3 nem megfelelő RAM méretére hivatkozott, ez azonban érthetetlen, mivel a KitKat minimális rendszerkövetelménye 512 MB, a fent említett okostelefon pedig 1, illetve 2 GB-os verzióban is megjelent. Ezek tudatában a Galaxy S3 tulajdonosok valószínűleg már álmodni sem mertek arról, hogy az ő telefonjuk is megkaphatja az Android 5.0-s kiadását. Egy XDA fejlesztő azonban megpróbál gondoskodni arról, hogy ne ez legyen az az ok, ami miatt az emberek lecsérélik szeretett mobiljukat.

android-lollipop-rumours

Az arter97 nevű felhasználó az XDA Developers fórumon tette közzé a GT-I9300 modellhez tartozó AOSP (Android Open Source Project) ROM-jának első verzióját, amely ugyan jelenleg igen hiányosnak tűnik, azonban remélhetőleg a fejlesztő hétről-hétre újabb funkciókat tesz majd elérhetővé.

Amiken még dolgoznia kell:

  • Rádió
  • Kamera
  • Szenzorok
  • Külső, belső tárhely
  • Wi-Fi
  • GPS, stb.

http://youtu.be/6P_tZnz14bA

Valóban van még tehát mit fejleszteni a rendszeren, hiszen ebben a formában még nem alkalmas mindennapi használatra. Akik azonban a jelenlegi, Alpha verziót is ki szeretnék próbálni, azok az itt található leírás alapján már neki is kezdhetnek a telepítésnek. Erről a linkről letölhető a kezdetleges operációs rendszer, valamint a hozzá tartozó kernel is.

Figyelem! Ezt a beavatkozást csak akkor ajánljuk, ha tapasztalattal rendelkezel a telefonos ROM installálás terén, mert kellő hozzáértés nélkül könnyen visszafordíthatatlan kárt tehetsz készülékedben! Ha minden áron szeretnél Lollipopot az S3 típusú okostelefonodra, de egy kicsit sem konyítassz az ilyen műveletekhez, akkor inkább fordulj szakértőhöz!

Androidauthority, XDA Developers

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Gerendás Péter

Mechatronikai mérnök hallgató a BME-n, android rajongó.

NapiDroid