Így kerülhet karácsonyi hangulatba a lakásod

0

Ismerős az a jelenet, amikor bosszúsan próbálod megtalálni a karácsonyi égősoron kiéget egyetlen izzót, ami miatt a komplett világítás csődöt mondott? Akkor a folyamatos konnektorkeresési problémát már fel sem hozom. Szerencsére ma már a karácsonyi díszítés is lehet okos, megkímélve ezzel a bosszús percektől, és az utolsó pillanatokban történő izzóvásárlástól.

“Megint kiégett egy izzó az égősorban”

Ez a mondat legalább annyira jellemző a meghitt karácsonyi estékre, mint az “otthon hagytuk Kevint.” Bizony, a hónapokig a szekrény legalsó részében elrejtett dobozokban várakozó karácsonyi díszek sem kerülnek évről évre jobb állapotba. Sőt, sajnos elkerülhetetlen, hogy néhány évnyi használat után – bármennyire is a szívünkhöz nőttek – le kell cserélnünk őket.

Arról már nem is beszélve, hogy a klasszikus karácsonyi díszek lassan, de biztosan idejétmúlttá válnak. Hiszen abban a világban, ahol a sporttevékenységeinket is különféle biometrikus kiegészítőkkel mérjük, és a mindennapi teendőinket csúcstechnológiás okostelefonok segítik, elképzelhetetlen, hogy a karácsonyunk ne legyen okos.

Azok az idők már elmúltak, amikor azért kell felállnunk a Reszkessetek, betörők! című filmklasszikus elől, mert változtatni szeretnénk a karácsonyi égősor fényerősségén vagy fényprogramján. 2017-et írunk, ezt a műveletet ma már az okostelefonodról, néhány koppintással el tudod intézni.

Kényelem, fényáradat, karácsony

Képzelj el egy olyan karácsonyi LED-égősort, amely egy okostelefonodra telepített applikáció segítségével vezérelhető. Még csak meg kell sem közelítened a fát ahhoz, hogy új színvariácókat állíts be, folyamatos fényről pulzálásra válts, vagy egyedi fénymintázatokat rajzolj a karácsonyfára.

Az égősoron 40 darab LED-izzó fut végig, amelyek mindegyike 3,5-ször fényesebb, mint az átlagos izzók. Arról már nem is beszélve, hogy összesen 16 millió színben képesek pompázni.

Az egész szobát beragyogó égősor összesen 10 méter hosszú, így a legtöbb karácsonyfa méretéhez tökéletesen passzol. Ha azonban extra magas fát terveztél vásárolni az idei karácsonyra, érdemes két okos égősort beszerezned, a biztonság kedvéért. Ebben az esetben már 20 méter hosszúsággal, és 80 darab LED-égővel gazdálkodhatsz.

A MiPow Playbulb String okos égősor ráadásul vízálló, így nem csak a karácsonyfádra aggathatod fel. A LED-égősor a kültéri karácsonyi világítás szerepét is könnyedén betöltheti.

Ha szeretnél többet megtudni a hangulatos karácsonyi égősorrol, itt megteheted.

A hógömb már a múlté

Az imént említett karácsonyi égősor gyártója azokra is gondolt, akik az egyszerűbb formákat kedvelik, ha karácsonyi díszítésről van szó. A MiPow Playbulb Sphere névre hallgató Bluetooth irányítású gömblámpa ugyanis kimondottan visszafogott, ám rendkívül ötletes lakberendezési kiegészítő.

A karácsonyi LED-égősorhoz hasonlóan a gömblámpa is 16 millió színben képes pompázni, ahogyan irányítása is megoldható egy okostelefonra telepített applikációval. Ennél azonban sokkal többre is képes ez a kis fénylabda.

A hangulatos lámpa ugyanis érzékeli az érintést, valamint a mozgást is. Így akár arra is beprogramozhatjuk, hogy a helyiségen való áthaladáskor színt váltson. A hangulatos gömblámpa ráadásul vezeték nélküli akkumulátorral működik, így az áramforrásra csatlakoztatott kábelekben sem fogsz megbotlani, az elemcserével sem kell bíbelődnöd, sőt, még csak el sem kell mozdítanod a lámpát ahhoz, hogy feltöltsd.

A karácsonyi izzóval ellentétben, a gömblámpát nem csak karácsonykor használhatod, hiszen tökéletes kiegészítő egy meghitt vacsorához, jóga gyakorlatok végrehajtásához, de még olvasáshoz is.

Ha többet szeretnél megtudni az okos gömblámpáról, kattints ide!

A fentiekben bemutatott karácsonyi kiegészítők ajándékként is megállják a helyüket, de ha szeretnéd valami olyasmivel meglepni a szeretteid, amit a nap minden percében használnak, azt javasoljuk, vess egy pillantást a telefontokokra és egyéb hasznos kiegészítőkre érvényes karácsonyi kedvezményeinkre!

Reméljük, tudtunk segíteni abban, hogy az otthonod idén is a legcsodásabb színpompában ragyogjon a karácsonyi készülődés heteiben! Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

Smart Clinic

Forrás: Smart Clinic

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid