Így oldotta meg a Samsung a kijelzővédő fólia kérdését a Galaxy S10 modelleknél

0

Korábban számos hír jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a Galaxy S10 és S10+ kijelzőbe épített ultraszónikus ujjlenyomat-olvasójának gondot jelentenek majd a védőfóliák. Ez egyáltalán nem volt alaptalan, a Samsung is elismerte a problémát, de szerencsére korrekt megoldást találtak.

A megoldás nagyon egyszerű és sokan örülnek majd neki: az összes Samsung Galaxy S10 modell gyárilag feltett kijelzővédő fóliával érkezik, mégpedig olyannal, amin keresztül működik az ujjlenyomat-olvasó is. Ez ráadásul szinte teljesen kiér az előlap széléig, így nem lóg bele a megjelenítőbe.

Fotó: PhoneArena

Hogy lehetséges ez? A Samsung egy vékony, műanyag védőfóliát tesz az új csúcsmobiljaira, a vastagabb védőüvegekkel továbbra is gond lehet. A Samsung ezért nem is ajánlja a más által gyártott üvegfóliák beszerzését, kizárólag a saját terméküket, ami egyébként külön is megvásárolható lesz 30 dolláros áron. Nálunk ez minimum 10.000 Ft-ot jelent majd.

Az olcsóbb Galaxy S10e esetében nincs ilyen probléma, hiszen ennek oldalt van az ujjlenyomat-olvasója, de elvileg ehhez is jár majd a gyárilag felhelyezett védőfólia. Eddig leginkább csak kínai telefonoknál tapasztalhattunk ilyet, örülünk neki, hogy végre a Samsung is kedveskedik a vásárlóknak, még ha félig-meddig csak kényszerből is.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid