Letiltja a YouTube a kommentelést egy rakat videónál

0

A mostanában kirobban botrányok hatására a YouTube komoly lépésre szánta el magát, több tízmillió videó alatt megszüntették a hozzászólás lehetőségét.

A Google a fiatalabb korosztályok védelmében teszi mindezt, és persze hogy visszatérjenek hozzájuk az elpártolt hirdetők. Múlt héten robbant ki a botrány, miszerint a YouTube a pedofilok vadászterületévé vált, és a kommentszekcióban osztanak meg tartalmakat egymással. Ennek a részleteibe most nem mennénk bele, de a lényeg, hogy emiatt több nagy vállalat (pl. Nestlé, Disney) is felfüggesztette a hirdetéseit a videómegosztón, ami komoly bevételkiesést jelent a Google-nek.

A kialakult helyzet miatt drasztikus lépésre szánta el magát a keresőóriás: minden olyan videónál letiltják a hozzászólás lehetőségét, amelyben kiskorú szerepel (ez hivatalosan a 18 év alattiakra vonatkozik, de megkülönböztetik majd a fiatalabb és az idősebb kiskorúakat). Már most több tízmillió videó alatt szüntették meg a kommentelést, és az elkövetkezendő hónapokban ez a szám még jelentősen nőni fog.

Ezt írja blogposztjában a Google:

Disabling comments on videos featuring minors

Over the past week, we disabled comments from tens of millions of videos that could be subject to predatory behavior. These efforts are focused on videos featuring young minors and we will continue to identify videos at risk over the next few months. Over the next few months, we will be broadening this action to suspend comments on videos featuring young minors and videos featuring older minors that could be at risk of attracting predatory behavior.

A small number of creators will be able to keep comments enabled on these types of videos. These channels will be required to actively moderate their comments, beyond just using our moderation tools, and demonstrate a low risk of predatory behavior. We will work with them directly and our goal is to grow this number over time as our ability to catch violative comments continues to improve.

A YouTube mindössze néhány tartalomgyártóval tesz majd kivételt, náluk maradhatnak a kommentek az érintett videók alatt, de ezeknél komoly moderációt alkalmaz majd a vállalat, folyamatosan figyelni és szűrni fogják a hozzászólásokat.

Forrás: Google blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid