Kiderült, mennyi Sony telefon fogyott az ünnepi időszakban

0

Hivatalossá váltak a Sony telefoneladásokkal kapcsolatos adatai 2020 utolsó negyedét illetően. A japán cég az LG-vel ellentétben egyáltalán nem tervezi, hogy megválik a mobilos részlegtől, és bár korántsem központi szereplői az okostelefonos világnak, rendre érkeznek az újabb Xperia készülékek. Elszántság ide vagy oda, az eredmények nem valami fényesek, de azért tragikusnak sem mondhatók.

A Sony 2020 utolsó negyedében összesen egymillió Xperia okostelefont értékesített világszerte, ami visszaesés az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva, amikor a japánok 1,3 millió mobilt tudtak eladni. Az eladások csökkenése valóban szomorú, de azért van némi pozitív felhangja is 2020 utolsó hónapjainak. Példának okáért az utolsó negyed nevezhető a legsikeresebbnek 2020-ban, az eredmények 66,6 százalékkal voltak jobbak, mint a harmadik negyedévben, amikor mindössze 600 ezer készüléken tudtak túladni.

A telefonos divízió teljes bevétele nem változott sokat éves arányban, míg 2019-ben 1080 millió dollár értékben adtak el, addig tavaly az utolsó hónapokban 1057 millió dolláros forgalmat sikerült összehozni. A közel változatlan bevételi mutatók a csökkenő mobil eladások mellett arra utalnak, hogy az eladott Xperia eszközök átlagára nőtt a korábbiakhoz képest. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal jobban mentek a zászlóshajó mobilok, ehhez nyilván nem kevés köze van az októberben piacra dobott Xperia 5 II készüléknek is.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid