(iLife) Easine G80 vezeték nélküli állóporszívó teszt

0

Az Easine by iLife G80 egy olyan vezeték nélküli állóporszívó, amely nagy szívóerővel, LED kijelzővel, hosszú üzemidővel és egy eddig a kategóriában soha nem látott extrával büszkélkedhet. 

 • Az Easine by iLife G80 most az A6B138E2CB29 kuponkód felhasználásával 42.500 forintért a miénk lehet, ami igen baráti.

Bevezető, tartozékok

Porszívó valószínűleg minden háztartásban van, de feltételezzük, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket. A hagyományos porszívók használata igencsak macerásnak számít, és a tárolásuk, valamint hordozásuk is ezeknek a legproblémásabb. Az önállóan működő robotporszívók egészen jól kitakarítanak emberi közreműködés nélkül is, de fizikai méreteik miatt korlátokba ütköznek. Az autónkat takarítani, vagy átporszívózni a kanapét, esetleg gyorsan feltakarítani néhány elszórt morzsát a konyhában, és egyéb hasonló feladatokra nem valók a takarító ufók. Ilyenkor jönnek a képbe a vezeték nélküli állóporszívók.

Az iLife egy ismert gyártó a robotporszívók piacán, 2010 óta tevékenykedik, itthon a ,,Kínából rendelés aranykorában”, 5-6 évvel ezelőtt volt népszerű. Az iLife vezette be a kínai piacra a 2 az 1-ben technológiát, azaz a porszívózásra és felmosásra is képes robotporszívót, ami a lentebb látható képen is látható, tesztalanyunk társaságában. A régi gép egyébként a mai napig használatban van. Mióta a sarki hentesnél is dekára adják a Xiaomi termékeit – 20 deka lett maradhat? -, kikoptak a köztudatból az iLife porszívói. Pedig a cég köszöni jól van, sőt, két almárkát is alapítottak, ezek közül az Easine az egyik, ismerkedjünk is meg közelebbről a G80-as vezeték nélküli állóporszívójukkal.

Az Easine by iLife G80 egy újrahasznosított kartondobozba érkezett, benne egy másik, narancs-fehér doboz bújt meg, amelyen különböző feliratokkal a modell számos erényét hangsúlyozzák. Nézzük meg, mi van a dobozban:

 • Easine by iLife G80 porszívó
 • alumínium hosszabbító cső
 • motoros fej a padlótisztító hengerkefével
 • szőnyegre való hengerkefe
 • vékonyított résszívó fej
 • 2 az 1-ben kefés fej
 • falra szerelhető tároló a hozzá való tiplikkel, csavarokkal
 • dokkoló állomás a porszívó függőleges elhelyezéséhez
 • tartalék szűrő és oldalkefe
 • EU szabványos töltőfej
 • használati útmutató

Kialakítás, használat

Az 1150×265×258 milliméteres dimenziókkal és 1,95 kilogrammos tömeggel rendelkező 2 az 1-ben gépet kézi és normál porszívóként is használhatjuk.

A G80 ezüst, fehér és narancssárga színben pompázó dizájnja szemet gyönyörködtető, kifejezetten jól néz ki. A műanyag készülékház összeszerelési minősége is jó, tartósnak ígérkezik a szerkezet. Az ergonómia is megfelelő, a fogantyú széles profilú, és tisztítás közben nem kell nyomva tartani azt az egyetlen gombot, amit a készülékházon találunk. A porszívó teljesítménye 250 W, a gépet kétféle erősségi fokozaton használhatjuk, a normál (AUTO) 10 kPa szívóerőt jelent, a második fokozat (MAX) viszont már 22 kPa-t.

A gépház felső részén egy egyszerű LED panelt helyeztek el, amely a hengerkefe elakadásáról, a légáramlás blokkolásáról, a szívóteljesítményről és az akkumulátor töltöttségi szintjéről ad visszajelzést. Ugyanitt találjuk a lecsavarható levegőkilépő fedél alatt a nagy hatásfokú szűrőt is, ami sajnos nem HEPA filter.

A 0,65 literes portartályban elhelyezett ciklonszűrő, a bene lévő szivacsszűrő és az előbb említett szűrő is csapvízzel mosható, és szárítás után újra felhasználható. A tartály kiürítése gyorsan és egyszerűen, egyetlen kattintással elvégezhető.

A 12 wattos motor által hajtott főkefében található egy oldalkefe, amit eddig csak robotporszívókon látunk, ezért érdekes funkció az akkus porszívón. Ez a mini forgókefe a főkefe elé kotorja a szennyeződést, ezáltal tökéletesen eltávolítja a koszt a sarkokból. Egyszerű megoldás, és milyen hasznos!

A fej LED-es világítással is rendelkezik, ami segít a szekrények, ágyak stb. alatti tisztításban. A rugalmas csukló lehetővé teszi, hogy a fejet különböző szögekben pontosan pozícionáljuk, a bútorok alatti takarításkor nagyon szépen lehet manőverezni vele.

A gyártó állítása szerint a 2500 mAh-s akkumulátornak és 25,9 V-os feszültségnek köszönhetően akár 45 percig is működik a G80, természetesen AUTO, azaz alacsony szívóerőn. Sokkal használhatóbb a MAX mód, amelyhez 15 perces működési idő társul. Percre pontosan nem mértük le az értékeket, de nagyjából a megadott üzemidő jött ki nálunk is. Az akkumulátor teljes feltöltéséhez 3.5 óra kellett. A működés közben zajszint is helytálló, normál üzemmódban a porszívó 62 dB-t, a turbó 71 dB-t generál, tehát közel van az iLife által megadott értékhez (72 dB).

Egy lakótelepi lakás esetében elég nehéz a parkolóba áramot varázsolni egy kiadós porszívózáshoz, ezért remek választás az autónk belső takarítására is a G80. A könnyű és hordozható kialakításnak köszönhetően számos előnnyel rendelkezik, például a szellőzőnyílásokat vagy a függönyöket is könnyedén megtisztíthatjuk.

A porszívó tárolását is nagyon ügyesen megoldotta az iLife, illetve az Easine. Egy konzol segítségével egyszerűen felakasztható a falra, vagy álló dokkolóba is elhelyezhető a padlón, ügyes!

Összegzés, ár

Összeségében az Easine by iLife G80 nem csúcsmodell, de ennek ellenére is figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik. A LED-es világítással és oldalkefével ellátott motoros fej, valamint a 22 kPa-os szívóerő egészen jó takarítási minőséget eredményez. A moduláris felépítés, a szőnyegre és keménypadlóra való hengerkefék, a LED paneles visszajelző, az viszonylag alacsony zajszint, a jó üzemidő, a vízben mosható szűrők és nem utolsó sorban a praktikus tárolási lehetőségek szintén a G80 erősségeit hangsúlyozzák.

Igazából egy hiba van csak, az pedig a HEPA filter hiánya, bár a gyártó nagy hatásfokú szűrőként hivatkozik a G80 -ban lévő egységre – és az tényleg jól is szűr-, de akkor is hiba kihagyni a jobb hatékonysággal dolgozó szűrőt. Mindenesetre a hagyományos, madzagon rágatott porszívókban található porszűrőknél nagyságrendekkel jobb megoldás dolgozik a G80-ban.

A nevetségesen alacsony ár teszi azonban igazán jó vétellé ezt az vezeték nélküli állóporszívót. Természetesen nem a kedvezmény nélküli, közel 70 ezer forintos árra gondolunk.

Az Easine by iLife G80 most az A6B138E2CB29 kuponkód felhasználásával 42500 forintért a miénk lehet, ami igen baráti.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A tesztalanyunkat a Gshopper webáruház biztosította, köszönjük nekik!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid