Ilyen értesítést kapnak, akiknek kiszivároghattak a Facebook-adatai

0

A Facebook a héten elkezdte értesíteni azokat a felhasználókat, akiknek az adatait illetéktelenül használhatta fel a Cambridge Analytica nevű politikai elemző és tanácsadó cég.

A mostanában hatalmas figyelmet kapott Facebook-botrány a jelenlegi információk szerint 87 millió embert érintett világszerte, és hazánk sem maradt ki, ugyanis nagyjából 32 ezer magyar felhasználó van ezek között.

A Facebook mindenkinek fel fog dobni egy figyelmeztetést, hogy nézze át, hogy mely alkalmazások milyen adataihoz férnek hozzá, akik pedig érintettek a jelenlegi adatszivárgási botrányban, azok egy hosszabb üzenetet kapnak. Ebben röviden elmagyarázzák, hogy mi is történt, és meg lehet tekinteni, hogy pontosan milyen módon vagyunk érintettek az ügyben.

Röviden arról van szó, hogy aki bejelentkezett a “This Is Your Digital Life” nevű Facebook-alkalmazásba, az nem csak a saját, hanem az ismerősei adatait is elérhetővé tette, amiket azután megoszthattak a Cambridge Analytica nevű céggel.

Egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon is elkezdték-e már értesíteni a felhasználókat, de érdemes figyelmesen elolvasni, ha ilyen üzenetet kapsz, valamint átböngészni, hogy mégis milyen alkalmazások és oldalak férnek hozzá az adataidhoz.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid