Ilyen kamerakészlettel jöhet a Huawei P40 Pro

0

Kezdenek szállingózni a hírek a Huawei P40 szériáról, nemég a Lite verzióról alkothattunk képet, most pedig a csúcsmodell, vagyis a P40 Pro kamerarendszere van terítéken. Bizonyos források már tudni vélik, hogy milyen kamerákkal készül a kínai gyártó.

Nyilván még nem minden részlet ismert, és ezeket sem erősítették meg hivatalosan, de a HuaweiCentral szerint a P40 Pro összesen öt darab hátlapi és két előlapi kamerával jön. A hátoldalon a fő szenzor egy új, 64 MP-es SuperSensing egység lehet, amit kiegészít majd egy ultraszéles látószögű kamera, valamint két telefotó kamera. A Xiaomi Mi Note 10-hez hasonló megoldásról szólnak a hírek, vagyis lesz egy “közelebb látó” szenzor, ami 2x-es optikai zoomnak felel majd meg, illetve egy másik, ami komolyabb veszteségmentes nagyításra képes (valószínűleg 5x). Ez két szempontból is hasznos lehet, egyrészt lesz egy átmenet az 1x és az 5x nagyítás között, nem kell az egész tartományt digitálisan “kitölteni”, másrészt a 2x telefotó kamera ideálisabb portréfotókhoz a fő szenzornál, mert jobb perspektívát ad.

Huawei Nova 6

Eddig négy kamerát tudtunk le, de az ötödikről is nyilatkozott a forrás, ez állítólag egy 3D-s ToF szenzor lesz. Ami pedig az előlapot illeti, elég valószínű, hogy “punch hole” megoldást kapunk, mégpedig duál kamerával, vagyis olyasmi lehet a mobil, mint a nemrég debütált Nova 6, vagy éppen a Galaxy S10+. A lyukban pedig az egyik kamera normál széles látószögű, a másik pedig ultraszéles látószögű lehet, utóbbi jól jöhet majd például csoportszelfiknél.

A Huawei P40 mobilok bemutatója egyébként márciusban várható, és a Mate 30 készülékekkel ellentétben ezek állítólag már rendesen meg fognak jelenni Európában, akár lesznek rajtuk Google-appok, akár nem.

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid