Sajtóképeken az új Nexus mobilok

1

A 2015-ös Nexus mobilok hivatalos leleplezésig még néhány napot várnunk kell, azonban alig maradt megválaszolatlan kérdés a Huawei, illetve az LG által gyártott készülékekkel kapcsolatban. A pontos név, a specifikációk, sőt, maga a telefonok kinézete sem titok már.

LG Nexus 5X

Kezdjük a kisebb modellel, az LG Nexus 5X-szel. Mint ismert, a dél-koreai gyártónak nem ez az első ilyen készüléke, hiszen a Nexus 4 és 5 is az LG berkein belül készült. Általános vélekedés, hogy talán ezek a legjobban sikerült és legtöbb példányszámban eladott készülékek, amelyek a Nexus nevet viselik, tehát az elvárások igen magasan vannak az 5X-szel kapcsolatban is.

nexus 5x

A design alapján látni, hogy ezt a mobilt valószínűleg a fiatalabb generációnak tervezték, hiszen szilikon hatású hátlapja és középen lévő kamerája a tinik ízléséhez állhat közelebb. A színválaszték is tovább erősíti ezt a gyanút, ugyanis a mobil a klasszikus fekete és fehér színek mellett, egy egyfajta mentás-zöldeskék változatban is rendelhető lesz, ami hivatalosan az ice blue (jégkék) nevet fogja viselni.

nexus 5x színek

A spefikációk egy korrekt felsőkategóriás mobilra utalnak. A meghajtásról a Snapdragon 808-as processzor gondoskodhat, amit az LG már a G4-ben bejáratott. A kijelző egy Full HD felbontású (1920 x 1080 pixel), 5.2 colos darab lesz, amely manapság már egyáltalán nem számít nagynak. RAM-ból valószínűleg 2 GB áll majd rendelkezésre, azonban ezt ne vegyétek készpénznek. A tárhely mérete opcionálisan választható lesz: 32 vagy 64 GB-os modellekre számítunk. A hátlapi kamera szerepét egy 13 megapixeles szenzor fogja betöltelni, míg az előlapon egy 5 megapixeles egységgel lőhetünk majd szelfiket. Ezenkívül kapunk még egy 2700 mAh-es akkumulátort, ujjlenyomat-olvasót, valamint egy C tipusú USB csatlakozót. A legnagyobb újdonság pedig az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszer lesz, ami az új Nexus készülékeken debütál.

Huawei Nexus 6P

A nagytestvért a Huawei fogja gyártani, akik a 6P-vel debütálnak majd a Nexus termékcsaládban. Ha kategorizálni szeretném az új referenciamobilokat, akkor mindenképp ezt nevezném az igazi csúcskészüléknek, hisz mind specifikációk, mind dizájn terén jobban rászolgál erre az elnevezésre.

A Huawei mobilja felnőttesebb formát kapott, igaz a kameramodul környékén található, kissé kiemelkedő fekete sáv biztosan sokakat eltántorít majd a vásárlástól. Fogalmazzunk úgy, hogy az átlagtól merészen eltérő tervezői kreativítást hivatott reprezentálni (magyarul sokak szerint fura és csúnya). A színválaszték kapcsán szintén elegánsabb opcióink vannak, mint az LG-féle Nexus 5X esetén. A klasszikus fekete és fehér mellett itt ezüst/alumínium, illetve arany színű modellek állnak majd rendelkezésre.

nexus 6p színek

A specifikációk szintén arra engednek következtetni, hogy a Huawei Nexus 6P a legerősebb csúcskészülékek potenciális vásárlóit szeretné megnyerni. A kijelző egy 5.7 hüvelykes, QHD felbontású darab lesz, amely a Sony Xperia Z5 Premium 4K-s kijelzőjétől eltekintve jelenleg a mobilipar csúcsa. A Snapdragon 810-es processzorról ugyan rengeteg rosszat lehetett hallani, azonban a Samsung Exynos 7420 után még mindig az egyik legerősebb chipset a piacon, így nem meglepő, hogy ezt választotta a Huawei. RAM-ból 3 GB-ot kapunk majd, míg a tárhelyből itt is válaszhatunk majd: 32, 64 illetve 128 GB-os opció is rendelkezésre fog állni a Nexus 6P kapcsán. A hátlapi kamera 13 megapixeles lesz, aminek működését lézeres autofókusz fogja segíteni, az előlapon pedig egy 8 megapixeles szenzort találunk majd. A további tulajdonságok megegyeznek az LG Nexus 5X-szel: USB Type-C csatlakozó, hátlapi ujjlenyomat-olvasó, illetve az Android 6.0-s operációs rendszer.

Huawei Nexus kiszivárgott fotó

Huawei Nexus kiszivárgott fotó

Ti mit gondoltok az új Nexus mobilokról? Visszaállítják a széria régi fényét, vagy hasonlóan túlárazzák, mint a Motorola-féle Nexus 6-ot? Vajon csak a stock Android fanboyok fogják megvenni őket vagy szélesebb körben is elterjednek?

PhoneArena, (2)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid