Íme a mobilos processzorok rangsora, ezt nézd meg, ha új készüléket veszel!

0

Nyilván nem csak a hardver számít egy telefon esetében, de azért ez is egy fontos szempont lehet a vásárlás során. Rengetegféle mobilos lapka létezik, és nem könnyű eligazodni köztük, ezért az AnTuTu kiadott egy friss toplistát, amelyen remekül látszik, hogy mennyire erősek az egyes típusok egymáshoz képest.

Az alábbi infógrafikán szinte minden fontosabb mobilos lapka látható az elmúlt pár évből, ami androidos készülékekben előfordul, és nem csak a csúcskategória jelenik meg, hanem az olcsóbb típusok is, egészen a belépőszintig. Hogyan viszonyul például egy mostani középkategória a két éves csúcshoz? A listából ez is kiderül!

Az élen természetesen a Snapdragon 865 áll, az Exynos 990 kicsit gyengébb nála, és nem sokkal utánuk következik a Mediatek Dimensity 1000+. A Kirin 990 5G is ott van a legjobbak között, a Snapdragon 855+ és a 855 közé tehető a teljesítménye. Érdemes végig nézni a teljes infógrafikát, a középkategóriás lapkák összehasonlítása különösen érdekes:

Fontos még kiemelni, hogy a lista nem az AnTuTu pontszámok alapján állt össze, hiszen ezekben az egyes telefonok egyéb jellemzői is benne vannak. Ezúttal csak a CPU és a GPU teljesítményét nézték, így jóval korrektebb az összehasonlítás.

Forrás: AnTuTu, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid