Íme néhány részlet a Sony IMX800 szenzorról, ami a Honor 70 mobilokkal debütált

0

Mi is beszámoltunk a minap debütált Honor 70 szériáról, amelyek egyesítik a kellemes – habár a korábbi készülékeikhez képest egyáltalán nem formabontó – dizájnt és a kiváló hardveres jellemzőket. Mi most az utóbbiakkal szeretnénk foglalkozni, egészen pontosan az okostelefonok hátoldalán szolgálatot teljesítő Sony IMX800 kameramodullal, ami a sorozattal együtt debütált, és már régóta visszatérő szereplője a különböző szivárogtatásoknak és szóbeszédeknek. A GSMArena munkatársai megosztottak néhány érdekességet az érzékelővel kapcsolatban, amelyekről úgy gondoltuk, hogy benneteket is érdekelhetnek.

Tehát a japán gyártó telefonos kameraszenzorja a Honor 70 mobilokkal lépett a világot jelentő deszkákra. A modul felbontása eléggé szokatlan, 54 megapixeles, vagy ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor 8768 x 6144 pixel. Az érzékelő támogatja a 4 az 1-ben pixelösszevonást, így 13,5 megapixeles képeket készít alapesetben.

Honor 70 Pro

Mielőtt megjelent volna, a Sony IMX800-ról azt beszélték, hogy elképesztően nagy méretű lesz, ez ugyan sajnos nem jött be, de azért az 1/1,49 hüvelykes méret is tekintélyt parancsoló, még a többi zászlóshajó érzékelőihez viszonyítva is. Példának okáért a Honor Magic 4 Pro hátoldalán egy kicsit kisebb, 1/1,56 hüvelykes elsődleges képrögzítő található, és ugyanilyen méretű modulok foglalnak helyet a Samsung Galaxy S22, a Galaxy S22+ vagy az Oppo Find X5 Pro telefonokon is, csak hogy néhány ismertebbet említsünk.

A lényeg igazából az, hogy a képpontok mérete mindegyik esetében azonos, 1,0 µm, amelyet a pixelösszevonás képes 2,0 µm-re növelni. Ez már csak azért is lényeges, mert manapság sokszor az igazán nagy felbontású érzékelők sem érik el az 1,0 µm-t. Hogy aztán a Sony IMX800 mire képes a gyakorlatban, elsőként a Honor 70 készülékekkel tudjuk majd letesztelni, de a képrögzítő egység nem a sorozat exkluzív alkatrésze, tehát hamarosan más okostelefonok hátoldalán is találkozhatunk majd vele.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid