Íme a Samsung mobilok új felülete, az Android 10-re épülő One UI 2.0

0

A Samsung még nem mutatta be hivatalosan, de mi már tudjuk, hogy a gyártó saját felületének következő verziója a One UI 2.0 lesz, ami az Android 10 frissítéssel jut majd el a gyártó készülékeire. Eddig mindössze ennyi infónk volt, most azonban kikerült egy videó az új rendszerről, ami elég sokat elárul.

Egy brazil YouTube-csatornán került feltöltésre egy videó, amelyben egy Galaxy S10+ segítségével mutatják be a Samsung új felületét. Bár ez még nem egy végleges verzió, de úgy tűnik, hogy a rendszer kinézete alapvetően nem sokat változik. A One UI 1.0 hozta el a nagy dizájnváltást, és a 2.0-ban inkább csak csiszolnak rajta. Funkciók terén persze lesz bőven újítás, és ami talán a leginkább szembetűnő, hogy a Samsung lecserélte a gesztusvezérlést.

A Google már megköveteli, hogy az ő rendszerét használó gyártók építsék bele a felületükbe a keresőóriás saját gesztusvezérlési megoldását. Nem kötelező kizárólag ezt használni, de opcióként benne kell, hogy legyen a mobilokban. A Samsung azonban úgy tűnik, feladta a saját verzióját, és teljes egészében áttér majd a Google-féle metódusra.

Az új One UI 2.0 felület bemutatójára valamikor szeptemberben kerülhet sor, és csak ezután indul majd meg a nyilvános bétatesztelés, minden bizonnyal az S10 és a Note 10 mobilokon. A végleges frissítést is ezek kapják majd meg először a Samsung készülékei közül, de hogy erre mikor kerül sor, azt egyelőre nem tudjuk. Valószínűleg az év vége felé indulnak meg a gyártó Android 10 frissítései.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid