Egyszerű és gyors adatátviteli módon dolgozik a Xiaomi, az Oppo és a Vivo

0

A Xiaomi szóvivői nemrég bejelentették az Inter-Transfer Alliance csoportot, melynek további kínai gyártók is a tagjaivá váltak, köztük az Oppo és a Vivo. A csoportosulás célja egy AirDrop-stílusú szolgáltatás létrehozása adatátvitelhez. A platform jelenleg nyitott béta állapotban van, és lehetővé teszi különböző gyártók különféle eszközeinek, hogy fotókat és dokumentumokat osztanak meg egymással egyetlen szimpla kattintással vagy simítással.

A Xiaomi szerint a fájlok cseréje ezzel a módszerrel azért lesz különösen kedvező, mert annak működése kíméli az akkumulátort, nincs szüksége 4G kapcsolatokra, sem harmadik féltől származó alkalmazásra. A (jelenleg) három cég által fejlesztett kommunikációs metódus Bluetooth alapokon nyugszik, a maximális sebesség elérheti a 20 MB/másodpercet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy HD felbontású filmet két okostelefon között szinte percek alatt meg lehet osztani.

Egyelőre az Inter-Transfer Alliance mindössze három taggal büszkélkedhet, de a főkolompos Xiaomi nagyon szívesen vár további résztvevőket is a programba. Egyébként az Inter-Transfer Alliance csak egy durva angol fordítása az eredeti kínai kifejezésnek, melyet a GSMArena munkatársainak köszönhetünk, de lényegében átadja a frissen létrehozott tömörülés esszenciáját.

Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy mikor jelenik meg élesben is az új fejlesztés, illetve mikor lesz elérhető az európai felhasználók számára. Reméljük, hogy nem kell túlzottan sokat várni rá.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid